Sportberichten


Plaatsing  
 
30-09-2011  

Heracles Almelo wint van de Graafschap

 
ALMELO – Heracles Almelo boekte vanavond een verdiende overwinning op De Graafschap (2-0). In de eerste helft was het team van Peter Bosz superieur aan de ‘superboeren’ mede door het collectief falen van de Achterhoekers. De Heraclieden waren zowel technisch als tactisch superieur maar bij de zestien stokte het combinatievoetbal. Het was Glynor Plet die in de twaalfde minuut de ban brak door attent een fout van Abdullah af te straffen en de bal met een lob over doelman Yves de Winter in de touwen te plaatsen. Goed voor Plet’s zesde treffer in dit seizoen.
De Graafschap bleef achterin hangen bang voor een tweede treffer en liet Heracles komen. Die verzuimden echter te scoren.
Na rust een feller De Graafschap. De mannen van trainer Ulderink richtte zich meer voorwaarts zonder tot groots voetbal te komen. Toch kregen Michael de Leeuw en Rydell Poepon redelijke kansen maar zij verzuimden te scoren. Ulderink had zijn wissels verbruikt zonder dat het tot resultaat leidde voor de ‘superboeren’.
Trainer Bosz bracht nog de op de bank begonnen Everton zodat De Graafschap attent moest blijven en Marko Vejinovic verraste doelman De Winter met een strakke schuiver die tegen de paal eindigde.
Vlak voor tijd bracht trainer Bosz Luis Pedro die bij zijn eerste balcontact de punten veilig stelde door de stand op 2-0 te brengen waarna scheidsrechter Bossen na de spelhervatting afblies.

Commentaar Glynor Plet: 'Doelpunt was op intuïtie'

Heracles - De Graafschap 2-0 (1-0)
12. Plet 1-0
90. Pedro 2-0
Arbiter: Ruud Bossen
Geel: Abdulla, Evers (De Graafschap), Armenteros (Heracles)
Heracles: Pasveer, Breukers, Van der Linden, Rienstra, Looms, Quansah, Overtoom, Vejinovic, Armenteros, Plet, Duarte.
Graafschap: De Winter, Evers (Nalbantoglu/68), Wormgoor, Van de Pavert, Abdulla (Breinburg/74), Rose, Meijer, De Leeuw, Kujala (El Hassnaoui/80), Sreckovic, Poepon.
Links:Uitslagen en stand Eredivisie 

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie
Klik hier voor alle 112 foto's.

Fotoreportage (26 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina