Sportberichten


Plaatsing  
 
24-09-2011  

Heracles stopt opmars Heerenveen


Armenteros (r) tekende voor de gelijkmaker
Foto: Heracles Almelo - Harry Broeze
 

HEERENVEEN – Heracles Almelo heeft de opmars van Heerenveen weten te stoppen. De Almeloërs speelden het eerste uur vooral controlerend maar de Friezen wisten desondanks toch enkele keren gevaarlijk voor het doel van Pasveer te verschijnen maar het vizier stond daarbij niet op scherp. Het was Assaïdi die Pasveer na een half uurtje toch wist te passeren met een fraai afstandsschot vanaf de rand van de zestien. De Almeloërs raakten niet van de kook en gingen door met hun controlerende speelwijze.
Direct na rust kregen de Friezen kansen om afstand te nemen maar Pasveer bleef Narsingh, Aissaïdi, Janmaat en Dost telkens de baas waarbij Rienstra één keer moest assisteren toen Pasveer wel geklopt leek. Coach Peter Bosz was niet tevreden over de uivoering van het controlerende spel. Heracles speelde ongeduldig en gaf teveel ruimte weg voor de Friese counter. Hij besefte dat het roer om moest en bracht met een dubbele wissel Luis Pedro en Lerin Duarte in voor Vejinovic en Everton. Het spel kantelde door een hoger tempo en de Friezen moesten achteruit. Plet kopte in de handen van Vandenbussche en even later bezorgde Duarte de bal via een steekbal bij Armenteros die met een schot vol de binnenkant van de paal trof en alert de terug stuitende bal alsnog in het net achter Vandenbussche deponeerde. Heerenveen raakte van slag en Heracles kreeg kansen op de overwinning. Van der Linden was nog het dichtste bij met een schot op de paal. Een overwinning zou echter teveel van het goede zijn geweest.

Kijk hier naar de fotoreportage van Harry Broeze
Peter Bosz: 'Niet tevreden, te weinig geduld'

SC Heerenveen - Heracles Almelo 1-1 (0-1)

1-0 Assaidi (29)
1-1 Armenteros (72)
Arbiter:Van Sichem
Geel:Assaidi, Breukers, Quansah
Heerenveen:Vandenbussche, Janmaat, Gouweleeuw, Zomer, El-Akchaoui (87/Breuer), Kums, Elm (46/Svec), Djuricic, Narsingh (88/Martinus), Dost, Assaidi.
Heracles:Pasveer, Breukers, Rienstra, v.d.Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Vejinovic (60/Pedro), Armenteros, Plet (90/Douglas), Everton (60/Duarte)


Links:
Uitslagen en stand Eredivisie


Archief
Terug naar vorige pagina