10-09-2011

SVZW verliest met 2-5 tegen Katwijk

Dewi Perik verschalkt Katwijk-doelman Koroglu 1-0

WIERDEN – Vooraf werd er bij SVZW al vanuit gegaan dat de thuiswedstrijd tegen Katwijk geen makkelijke zou worden. De Katwijkers gelden als kanshebber voor de titel in de Topklasse en daar hoort promovendus SVZW op voorhand niet toe.
Na de nederlaag vorige week in Hardenberg tegen HHC werd begonnen met vijf nieuwe spelers in de basis en zowaar na vijf minuten zette Dewi Perik de Katwijkers al op achterstand (1-0). Amper vijf minuten later staat de stand al weer gelijk door een doelpunt van Donny van Oijen die doelman Achterhoek kansloos liet.
Katwijk werd sterker en vooral de snelle en getructe Jerghinio Sahadewsing is een plaag voor SVZW-verdediger Machiel van Keulen. Toch weet men de rust te bereiken met een 1-1 stand ondanks de kansen voor de Katwijkers.
Na rust zet Marcel Huisman de Katwijkers in de zesde minuut op voorsprong. Toch weet SVZW vij minuten later langszij te komen door opnieuw Dewi Perik die de voorzet van Mirko Zwiers onberispelijk inschoot.
De hoofdrol voor Perik was nog niet voorbij want even later liet hij zich in een duel met twee verdedigers binnen het strafschopgebied vallen. Het werd zijn tweede gele kaart en de gang naar de kleedkamer. Met tien man bleek SVZW helemaal een maatje te klein en Arie Jonker, Marcel Huisman en Donny van Oijen (2e) bouwden gestaag aan de 2-5 overwinning voor Katwijk.

Fotoreportage: Henk Steen