Sportberichten


Plaatsing  
 
10-09-2011  

Heracles Almelo onderuit tegen Ajax


Foto: Nick Zweers Fotografie
 

ALMELO – Heracles Almelo kon het niet bolwerken tegen het bezoekende Ajax. De doorslag gaf feitelijk de ongrijpbare Eriksen die een ware plaag was voor de Almelose defensie. De Heraclieden begonnen goed aan de wedstrijd en gaven weinig kansen weg. Uit een corner van Vejinovic werd het 1-0 door Willie Overtoom die de laag voorgezette bal onberispelijk inschoot en Vermeer kansloos liet.
Langzamerhand kreeg Ajax vooral door toedoen van Eriksen de overhand en op slag van rust was Siem de Jong attent door de inzet van Sulejmani achter doelman Pasveer te tikken (1-1).
Na rust werd Ajax sterker en werd Heracles verder teruggedrongen. Erikson vond Boerrigter met een lange pass en deze nam de bal vol op de pantoffel. Pasveer liet de bal van zijn borst stuiten en Siem de Jong was er als de kippen bij om de afstuitende bal in te tikken. Selejmani liet een kwartiertje later Pasveer opnieuw kansloos met een mooi stiftje. Daarmee was de strijd gelopen ondanks dat Ebicilio rood kreeg wegens een onbesuisde charge en het tegendoelpunt van Gynor Plet in de sloffase die eindelijk Vertonghen opzij zette en Vermeer kansloos liet.

Commentaren:
Peter Bosz:
'Eriksen wil ik er wel bij hebben'
Frank De Boer: 'Op het eind nog billen knijpen'

Heracles Almelo – Ajax 2-3 (1-1)
1-0 Overtoom (31)
1-1 De Jong (45)
1-2 De Jong (63)
1-3 Sulejmani (80)
2-3 Plet (90)

Arbiter: Van Boekel
Geel: Looms. Breukers, Sulejmani
Rood: Ebicilio (90)
Opstellingen:

Heracles: Pasveer, Breukers, Van der Linden, Rienstra, Looms, Quansah, Vejinovic (Douglas/82), Overtoom, Everton (Duarte/82), Plet, Armenteros.
Ajax: Vermeer, Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Boilesen, Janssen (Anita/69), De Jong, Eriksen, Sulejmani, Sigthorsson (Enoh/82), Boerrigter (Ebicilio/64).


Uitslagen en stand eredivisie

Fotoreportage: Nick Zweers
Klik hier voor alle 77 foto's.

Fotoreportage (26 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina