Sportberichten


Plaatsing  
 
04-09-2011  

Madeleine Brugman wint NK Eventing Breda

 

BREDA - Madeleine Brugman heeft het afgelopen weekend tijdens de eventing in Breda met haar paard Edino de Nationale titel weten te veroveren. Na een uitsekende dressuurproef op vrijdag en een foutloos springconcours op zaterdag, wist zij haar voorsprong op naaste concurrent Raf Kooremans met Cavalor zelfs verder uit te bouwen in de cross country ondanks een tijdstraf. Derde in de nationale titelstrijd werd Ilonka Kluytmans met Buitenlust Here I Am.
In het ‘overall’ klassement moest de oud- Almelose Brugman genoegen nemen met de tweede plaats achter de Zweed Christoffer Forsberg met Piece of Hope en voor de Duitser Frank Ostholt met Mr.Medicott.

<< ‘Ik ben verschrikkelijk blij met dit CIC3 kampioenschap’, vertelde een stralende Madeleine Brugman, die enig opzien baarde door met een bijna tot Panamahoed omgebouwde cap in de cross van start te gaan. ‘Ik heb behoorlijk last van mijn ogen. Tijdens het CSI Geesteren zag ik een Japanse amazone met deze cap rijden en dat leek mij wel ook wat. Het is een normale cap, waar een extra brede rand aan is bevestigd, waardoor ik geen direct zonlicht in mijn ogen krijg tijdens de cross. Daardoor kan ik veel beter zien en dat het werkt heb ik vandaag echt laten zien’, aldus Brugman.
Het is de tweede titel voor Madeleine Brugman die in 2006 met Sundancer 6 ook al eens de nationale titel binnen sleepte.

In het lagere CIC2 klassement ging de overwinning naar Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) met Peter Parker voor de Belg Frederik Smet met United als tweede en Nicolas Touzaint (Fra) met Midnightsong de Theol als derde.
Bron: KNHS
Klik hier voor alle uitslagen.
Foto: www.outdoorbrabant.nl

Archief
Terug naar vorige pagina