03-09-2011

SVZW verliest in Hardenberg

HARDENBERG – Dat spelen in de Topklasse toch enige aanpassing vereist is promovendus SVZW uit Wierden na vier wedstrijden wel duidelijk geworden. HHC had al een jaar niet gewonnen op eigen veld maar stuurde de Wierdenaren met een 2-0 nederlaag naar huis.
In de eerste helft was het getoonde spel van beide teams niet om over naar huis te schrijven. Beide teams kregen amper kansen.
Na rust doorbrak ex- prof Thijs Houwing de ban en wist HHC op een voorsprong te zetten na een fraaie actie. Dewi Perik had de stand een minuut later gelijk kunnen zetten maar schoot voorlangs. Even later miste Nick de Graaf de gelijkmaker door op de lat te schieten. In de 72e minuut gooide Roy Stroeve de wedstrijd op slot door 2-0 te laten aantekenen. SVZW probeerde het nog wel en invaller Machiel van Keulen was zelfs enkele keren dichtbij. Nadat Tim Engbers in de slotfase geblesseerd uitviel was echter alle hoop vervlogen omdat SVZW-coach Peter Wesselink alle wissels al had verbruikt.
SVZW deelt met drie clubs de onderste plaats met een schamel puntje uit de openingswedstrijd tegen Montfoort. HHC steeg naar de zevende plek met 3 punten achterstand op de koplopers GVV en Genemuiden.

HHC Hardenberg - SVZW (0-0).

55. Houwing 1-0, 72. Stroeve 2-0.
Opstelling SVZW: Achterhoek, Zwiers, Smit, de Graaf, Engbers, Göbel, Mulderije (58. Sobczak), Prümers (45. Perik), Kamphuis, Sahin (76. Ten Hoeve), Parnela.

Fotoreportage: Henk Steen