03-09-2011

AKC Almelo verliest eerste wedstrijd kansloos

ALMELO - Na een korte voorbereidingsperiode is afgelopen zaterdag de competitie begonnen voor AKC. De eerste wedstrijd werd thuis gespeeld tegen titelkandidaat Tempo uit Alphen aan de Rijn. Voor de nieuwe AKC-trainers Hugo Binken en Gert Schorn een goede test om te zien waar de jonge ploeg staat.
Met 3 nieuwe dames ten opzichte van de start van het vorig seizoen, was het vooraf al duidelijk dat er nog aan de ploeg gebouwd moet worden. Het eerste kwartier gingen de ploegen gelijk op en Tempo had halverwege de 1e helft een 4-5 voorsprong. Vanaf dit moment zette Tempo echter een tandje bij, terwijl bij AKC te veel kansen werden gemist en er vaak balverlies was. De ruststand van 4-11 zei genoeg over het laatste kwartier voor rust.
De tweede helft begon met 2 wissels voor AKC. Kees van den Barg en Nienke Frederiks werden vervangen door Roman Seifert en Rukiye Sen. Echter het lukte nog steeds niet om te scoren en Tempo liep zelfs uit tot 5-21. Tijd voor Tempo om ook te gaan wisselen. AKC ging weer scoren, kwam dichterbij en wist de schade met 11-21 nog enigszins beperkt te houden. Al met al een zware nederlaag, die aangeeft dat AKC als team nog veel moet groeien.
Volgende week wacht AKC wederom een zware opgave in Wageningen tegen VADA. Voor het trainersduo Binken/Schorn de taak om AKC als team te laten groeien.
AKC 2 speelde zaterdag eveneens haar eerste competitiewedstrijd thuis tegen NIC 3. Het resultaat was niet beter dan het eerste team. NIC zegevierde met 16-23.

< Fotoreportage: Nick Zweers