Sportberichten


Plaatsing  
 
30-12-2010  

Benfica wint Classic herenfinale in Almelo

 

ALMELO – De beker van de Ermasport Volleyball Classic gaat voor de tweede keer in de historie mee naar Lissabon. SL Benfica won in de finale van het driedaagse topvolleybaltoernooi in Almelo met 3-1 (25-27, 25-16, 32-30, 25-20) van Rivium Rotterdam. Het breekpunt in het duel lag in de derde set. Waar Rivium Rotterdam niet in staat was een tweetal setpunten te benutten, lukte SL Benfica dat op 31-30 wel. Die klap kwam de ploeg van coach Albert Cristina niet meer te boven. Met een solide 25-20 in de vierde set werd door de Portugese kampioen een prima optreden in Almelo afgesloten. Ruim 1.200 toeschouwers zagen de finale in sporthal IISPA, waarmee alle stoeltjes op de tribune nagenoeg gevuld waren.
De finale, waarin Rivium Rotterdam andermaal liet zien wel degelijk over een goed getalenteerd team te beschikken, was een waardige afsluiting van een geslaagde eerste editie in de nieuwe Almelose topsporthal IISPA. De bezoekersaantallen lagen fors hoger dan in voorafgaande jaren in sporthal Windmolenbroek, de thuishaven van de voorgaande 19 edities.
Rivium Rotterdam coach Albert Cristina hield ondanks het verlies in de finale geen kater over aan het toernooi: “Ik voel me geen verliezend coach. We zijn zo gegroeid in dit toernooi, dat is prachtig om te zien. Normaal kom je met een nieuw team niet aan het spelen van zo’n finale toe. En dit is van onschatbare waarde. Mooi dat dat nu al zich voor doet. voor de groei van die jongens. En het was close telkens in de eindfase. Het had zomaar andersom kunnen zijn“, aldus Cristina.

Fotoreportage: Nick Zweers

(Klik hier voor alle finalefoto's)

Toernooidirecteur Siny Pots kreeg voor aanvang van de finale door de Almelose burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld de versierselen als Ridder in de Orde van Oranje Nassau opgespeld. Lees het verslag onder rubriek AlmeloNieuws.

Fotoreportage (12 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina