Sportberichten


Plaatsing  
 
23-12-2010  

Internationaal topvolleybal in de IISPA


Een foto uit 2009 - SC Espinho tegen Dynamo
 

Siny Pots, voorzitter van de Ermasport Volleyball Classic is zeer tevreden met het deelnemersveld en de nieuwe topsportlocatie. “De IISPA maakt het voor ons allemaal anders en biedt ons de broodnodige uitdagingen. De laatste jaren in het Windmolenbroek organiseerden we dit topevenement min of meer op de automatische piloot. Alles was kwalitatief goed, vertrouwd en zeker. Mogelijkheden om te groeien waren er simpelweg niet en dus voerden we de organisatie tot in perfectie uit. Dat leverde ons veel complimenten op in volleyballand maar wij wilden meer. Deze nieuwe topsportlocatie stelt ons daartoe in staat. Het draaiboek Windmolenbroek ligt ondertussen in de prullenbak en een nieuw draaiboek voor de IISPA is opgesteld”
Voor het hoofdtoernooi heeft Siny Pots dit jaar zes zeer interessante Europese topteams weten te contracteren. In deze ploegen spelen veertien nationaliteiten en maar liefst acht Brazilianen. De twee finalisten van vorig jaar zijn terug, namelijk Unicaja Almeria (Spa) en Volley Amriswil (Zwi.) Verder is de Nederlandse top aanwezig met landskampioen Draisma Dynamo uit Apeldoorn en Rivium Rotterdam. Natuurlijk zijn de Belgische volleybalvrienden van Euphony Asse-Lennik weer present en dat voor de 16e keer. Dit prachtige deelnemersveld wordt gecompleteerd door de Portugese topper SL Benfica, een team met vijf Brazilianen en twee Cubanen in de gelederen.

Voor het eerst in de historie van de een damespoule tijdens de Ermasport Volleyball Classic. Op 29 en 30 december spelen de volgende vier damesploegen in de IISPA: Landskampioen Asterix Kieldrecht (Bel), het sterke VT Aurubis Hamburg uit Duitsland, Heutink-Pollux uit Oldenzaal en Sliedrecht Sport, momenteel koploper in de Nederlandse competitie.
Ook zal het Nederlandse volkslied voor het eerst klinken bij de eerste volleybalinterland in de IISPA. Het Nederlands jeugdteam jongens, met bondscoach Ron Zwerver, speelt in Almelo tegen het sterke en talentvolle Letland. Nederland bereidt zich voor op het EK kwalificatie toernooi dat in januari in datzelfde Letland zal plaatsvinden.
“Al met al een geweldig maar ook bomvol programma voor ons publiek, onze sponsoren, genodigden en de stad Almelo. Via de ERMASPORT Volleyball Classic proberen we Almelo internationaal maar weer eens positief op de kaart te zetten en als het aan ons ligt blijven we dat de komende jaren doen” aldus Siny Pots.
Maar niet alleen de IISPA is nieuw, ook de hotel accommodatie is gewijzigd. Voorzitter Siny Pots: “Hotel Hengelo was jarenlang tot volle tevredenheid onze thuishaven maar we gaan dit jaar - mede op verzoek van de Gemeente Almelo - naar het Theaterhotel in Almelo. Ook wij als organisatie zijn de mening toegedaan dat we de deelnemers aan dit Almeloos evenement in de stad Almelo zelf zouden moeten onderbrengen. We zijn dan ook blij dat we dit jaar met de directie van het Theaterhotel een overeenkomst hebben kunnen sluiten. Het Theaterhotel is een prachtige locatie, midden in het centrum van de stad en bovendien met extra voorzieningen”.
Hoofdsponsor Ermasport maakte vorig jaar, vanwege het niet gereed zijn van de IISPA, een pas op de plaats, maar is dit jaar volledig terug en daar is de organisatie van de Volleyball Classic natuurlijk erg blij mee. Ook het bedrijf Ermasport zelf is volop in beweging, een nieuw logo, een nieuwe site en een aantal nieuwe producten en markten.
Siny Pots: “Wat mij als voorzitter ook een plezierig en motiverend gevoel geeft is het feit dat onze groep sponsoren en adverteerders, zelfs in deze tijden met economische tegenwind, groter is geworden. De voormalige hoofdsponsors Cogas Energie en Conrad Electronic hebben zich ook voor de komende jaren als cosponsor aan de Volleyball Classic verbonden, samen met PANalytical, Menzis en het Regionaal Ondernemers Contact (ROC). Verder niet te vergeten Teamsport (shirtsponsor), Gala (ballensponsor) en Algrafo (drukwerk), ook die verdienen feitelijk de naam cosponsor. Tot slot Webton Internet Design, het bedrijf dat vorig jaar voor onze nieuwe website zorgde, is dit jaar voor het eerst co-sponsor”.

Sportief gezien ziet de Ermasport Volleyball Classic 2010 er geweldig uit. In het hoofdtoernooi een super deelnemersveld met vijf toernooiwinnaars, voor het eerst een sterke damespoule en ook nog eens twee jeugd interlands.

PROGRAMMA
Dinsdag 28 december:
10.30 uur - Poulewedstrijden heren; aanvangstijd laatste wedstrijd 18.00 uur.
Woensdag 29 december:
10.30 uur - Herkansing heren
12.00 uur - Herkansing heren
14.00 uur - Heutink-Pollux - Asterix Kieldrecht
16.00 uur - Aurubis Hamburg - Sliedrecht Sport.
18.00 uur - Halve finale heren
20.00 uur - Halve finale heren
Donderdag 30 december:
11.00 uur 5e/6e plaats heren
13.00 uur 3e/4e plaats heren en dames.
15.00 uur Jeugdinterland Nederland – Letland
17.00 uur Finale Dames
19.00 uur Finale heren ERMASPORT Volleyball Classic.

Kaarten voor de ERMASPORT Volleyball Classic kunt u bestellen bij Henk Koers, tel. 0546 – 822 781, mb. 0611 - 867 708 of per email info@ermaclassic.nl  
Tijdens het toernooi is de sporthal (kassa) bereikbaar onder nummer 0546 – 834 910
Kaarten kunnen op de dag van de wedstrijd worden afgehaald aan de kassa.

Archief
Terug naar vorige pagina