Sportberichten


Plaatsing  
 
01-12-2010  

Noordik leerlingen gaan schaatsen in Rusland

 

ALMELO – Drie leerlingen van CSG Het Noordik in Almelo doen op 4 en 5 december mee aan schorttrack wedstrijden en lange baanschaatsen in het Russische Kolomna. Het gaat om Sanne Schothuis van de vestiging Catharina van Renneslaan en Marit Steunenberg (Noordikslaan). Mike Huizenga van de vestiging Vriezenveen reist af naar Rusland om lange baan te schaatsen.

Oud-wereldkampioen lange baan schaatsen Nicolai Guljajev stuurde een uitnodiging naar het Gewest Twente. De uitnodiging werd enthousiast ontvangen. Ongeveer honderd kinderen uit landen als Zweden, Duitsland, Wit-Rusland en de Oekraïne zijn benaderd om deel te nemen aan de lange baan- en shorttrackwedstrijden in Kolomna. Zoals Bob de Jong ooit heeft gezegd de mooiste ijsbaan ter wereld.
Vanuit het Gewest Twente gaan er twaalf lange baanschaatsers mee en acht shorttrackers. Ze vertrekken vrijdag 3 december en komen maandag 6 december terug. Ze verblijven in een hotel nabij de ijsbaan.

CSG Het Noordik kent een speciale LOOT-opleiding waar sporttalenten hun studie kunnen afstemmen op het beoefenen van Topsport. De opleiding heeft een normaal niveau maar er wordt rekening gehouden met extra begeleiding om naast de studie ook hun sport te kunnen bedrijven.
O.a. de turnsters van BosanTON volgen de LOOT-opleiding maar ook in andere takken van sport – zoals paardensport – zijn er leerlingen die studeren op Het Noordik.

Archief
Terug naar vorige pagina