Sportberichten


Plaatsing  
 
31-05-2010  

Olthof zegeviert in nat CH Ambt Delden

 

AMBT DELDEN - Peter Olthof toonde zich zondag tijdens het concours hippique van Ambt Delden waterbestendig. Met Ziedaan (van Radisson) schreef hij in een kletsnat Ambt Delden met een tijd van 29,49 seconde op superieure wijze de slotrubriek in de gecombineerde klasse Z/ZZ op zijn naam en eindigde hij met Pinacolada ook nog eens als vierde. Op het twee fasenparcours in handicap hield hij de nummers twee en drie, Bas van der Aa met Weezer (32,75) en Kim Bekhuis met Royal Esquido (36,70), royaal op afstand.
Olthof – stalruiter bij Willy van der Ham - was dik tevreden met zijn overwinning en heeft zijn paarden al enige tijd in vorm. Na afloop informeerde hij dan ook of er in Almelo nog even geoefend kon worden voor de derby die wordt gehouden tijdens de Almelose Ruiterdagen van 18 t/m 27 juni a.s. Peter Olthof heeft dus plannen om de winnaar van vorig jaar Gert Jan Bruggink op te volgen.

Op het concours van De Zeven Buurtschappen troffen de combinaties in de twee groepen van de klasse M nog uitstekende omstandigheden. Rieanne Burgwal bleek met Upper Way in 32,67 seconde de sterkste in groep 1. Dat betekende een mooie rentree voor de Almelose met een paard dat ruim een jaar uit de roulatie was geweest als gevolgd van een hardnekkig virus. De volgende posities waren voor Marleen Bruggink met Primeval Temptations (33,99) en Marcel Roelink met Sip (34,25).
Sjaak Sleiderink stuurde Abbey Road in de tweede groep bekwaam naar de zege met een chrono van 32,82 seconde.Jeanette Corbeek nestelde zich met Silk-ka's Lily of the Valley in 34,01 op de tweede plaats en de oud- Almeloër Bjorn Egberink werd in 34,02 derde met Hemmelhorst Adonis.

Archief
Terug naar vorige pagina