Sportberichten


Plaatsing  
 
26-05-2010  

Verbeek stapt per direct op bij Heracles


foto Nick Zweers
 

ALMELO -  Heracles Almelo heeft dinsdag de middagtraining afgeblazen. Ook de voor vrijdag geplande laatste training voor de vakantie gaat niet door wegens een conflict tussen trainer Gertjan Verbeek en zijn spelersgroep. Alleen de clinics en vriendschappelijke duels tegen Saasveldia (vandaag) en vv Swalmen (zaterdag) worden nog volgens afspraken afgewerkt. Wel zonder Verbeek, want de trainer ruimde na het conflict direct zijn bureau uit. De spelers zouden de pittige trainingen beu zijn die ook in Mallorca aan de orde van de dag waren terwijl het seizoen er op zit. Verbeek was dinsdagavond nog wel bij een Business-meeting in het Polman Stadion.
Algemeen-directeur Nico-Jan Hoogma bevestigt dat de training dinsdagmiddag werd gecancelled. "De lucht is eruit bij de jongens. Ze hebben keihard gewerkt en er staat nu helemaal niets meer op het spel", laat de ex-prof weten in TC/Tubantia. "Alles valt van iedereen af. Het is niet makkelijk om dan nog volop door te gaan. Ze zijn aan vakantie toe, iedereen snakt naar het einde. Dat is begrijpelijk. Maar we hebben nog wat contractuele verplichtingen. Die moeten we nakomen."
Antoine van der Linden gaf in een reactie aan TC Tubantia aan dat de spelers vandaag gewoon bij elkaar komen en het conflict zullen bespreken. Volgens hem is de spelersgroep Verbeek zeker niet zat en zullen de spelers hun verplichtingen als goedbetaalde profs gewoon nakomen. 
Verbeek was niet voor commentaar bereikbaar. Hij gaat op maandag 21 juni beginnen aan zijn nieuwe klus bij AZ Alkmaar.

Naschrift redactie:
Dat na een succesvolle competitie en de teleurstelling in de Play Off de 'fut' er een beetje uit is, is nog wel te begrijpen. Heracles Almelo presteerde met een zesde plaats voortreffelijk in de competitie dankzij het collectief en dat kan op het conto van trainer Gertjan Verbeek geschreven worden. De escalatie in de laatste week voordat de spelersgroep aan hun vakantie begint is dan ook te betreuren. Verbeek is een man die meer dan honderd procent van zijn spelers vraagt en rekent zijn selectie af op de wijze waarop hijzelf zijn sportcarrière heeft beleefd en zo fungeert hij ook als trainer. Jammer dat hij het niet op kon brengen om op de tribune met zijn benen omhoog te kunnen gaan zitten om te bezien hoe zijn manschappen de training zonder zijn leiding zouden hebben volbracht. Aan de andere kant zou het goed zijn dat de spelersgroep alsnog een gepast afscheidscadeau voor Verbeek regelt, want dat heeft Gertjan Verbeek verdient! 

PS
Laat die Gertjan nu ook nog eens verre familie zijn van trainer Pim Verbeek.

Archief
Terug naar vorige pagina