DVO´71 promoveert na overwinning op Achilles E.

foto website DVO'71

DVO’71 promoveert opnieuw.
door clubverslaggever: Hendry Bosch

Wie had na het succes van vorig seizoen kunnen bedenken dat 12 maanden later opnieuw een promotie voor DVO ‘71 aan de orde zou zijn Het is bijna niet te geloven dat een club met 160 leden dit resultaat heeft kunnen neerzetten.
In een enerverende wedstrijd die begon met veel lawaai en Bengaals vuur van de ongeveer 200 toeschouwers, heeft de club, gelegen op acht kilometer van de stadskern, opnieuw voor een daverend succes gezorgd. Het team van trainer Manuel Sanches Torres begon zenuwachtig aan de wedstrijd en kreeg aanvankelijk geen grip op de ontspannen spelende tegenstander Achilles Enschede waarvoor de degradatie al vaststond. DVO ’71 had moeite het spel naar zich toe te trekken maar de tegenstander slaagde er totaal niet in gevaarlijk te worden.
Er waren kansen voor Mesut Hoklek en Alex Gelisi maar het geluk, ontbrak in de eerste helft.
Zonder de geblesseerden Danny Kuipers, Roy Schlosser, Maikel Nijmeijer en Sander van der Veen moest aan de wedstrijd worden begonnen en dat betekende, vooral in het begin zoeken om elkaar te vinden.
In de rust (0-0) zette Manuel Sanches Torres de zaken nog eens op scherp mede omdat de grootste concurrent SVVN uit Nijverdal inmiddels op voorsprong was gekomen in hun thuiswedstrijd tegen Sc. Denekamp.
Na rust speelde DVO ’71 de zenuwen definitief van zich af en legde het de tegenstander haar wil op. De bevrijdende ontlading kwam toen halverwege de tweede helft een combinatie tussen Hernane en William Machielsen de bal bij Antonio Futa bracht die van dertig meter een fantastisch schot losliet dat prachtig in de rechterbovenhoek binnenzeilde. Keeper Reinders van Achilles E. heeft de bal alleen maar gehoord. De laatste fase van de wedstrijd speelde DVO ‘ 71 goed uit en kwam de ploeg niet meer in gevaar.
Het eindsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter werd beleefd als een bevrijding.
Na afloop natuurlijk groot feest op het Maatveld waar de rechtstreekse promotie uitbundig werd gevierd. Na PH en Luctor et Emergo is DVO ’71 de derde ploeg uit Almelo die het voor elkaar gekregen heeft twee jaar achter elkaar te promoveren. Trainer Manuel Sanches Torres, op wiens conto het succes van DVO ’71 mag worden geschreven, werd op de schouders van de spelers van het veld gedragen.
Het bier vloeide daarna rijkelijk en het bleef afgelopen zaterdag nog lang onrustig op het Maatveld.