02-05-2010

Heracles wint ook van ADO Den Haag

ALMELO - Heracles Almelo boekte zijn zeventiende zege van het seizoen tegen ADO Den Haag met 4-2 en eindigde daardoor als zesde in de competitie. Al binnen tien minuten stonden de Almeloërs op 2-0 door Marko Vejinovic die vanaf de zestien doel trof en door Everton die in de achtste minuut een voorzet van Darl Douglas voortreffelijk afrondde door voor zijn tegenstander te kruipen. De ploeg verslapte en liet ADO in zijn spel komen maar ging toch met de 2-0 voorsprong de pauze in.
Na de rust had Heracles weer het beste van het spel maar werd na het rood van de Hagenees Soltani wat al te lichtzinnig door de verdediging te verwaarlozen. Birger Maertens vergrootte nog wel de voorsprong met een uitstekend afstandsschot, maar achterin gingen de deuren open en kwam ADO door doelpunten van Derijck en een eigen doelpunt van Van der Linden nog dichtbij. Het was Douglas die van rechts zijn tegenspeler op het verkeerde been zette en met een doeltreffend schot de eindstand 4-2 liet aantekenen.

< Nick Zweers maakte vandaag de foto's

Heracles Almelo - ADO Den Haag 4-2 (2-0)
1-0 Marko Vejinovic (5.)
2-0 Everton (8.)
3-0 Birger Maertens (71.)
3-1 Timothy Derijck (78.)
3-2 Antoine van der Linden (80./eigen goal)
4-2 Darl Douglas (88.)
Rood: Karim Soltani (58./ADO)

Heracles eindigde als 6e en speelt de Play Off. In 1941 gingen de Heraclieden FC Twente voor met hun 2e nationale titel. Kijk naar de beelden van toen.
De eerste wedstrijd om Europees voetbal is donderdag a.s. in Kerkrade tegen Roda JC