13-03-2010

SVZW pakt na zege koppositie

FOTO's Henk Steen en Freek

DTS daarentegen had moeite de bal in de ploeg te houden en verloor veel te vaak de bal. Ook duels op het middenveld werden te gemakkelijk verloren. Nadat in Joel Titaley in de 28e minuut nog de bal van de eigen doellijn wegwerkte, greep coach Speelziek in en bracht hij aanvaller Mark Drijvers voor Cornel van Eck. DTS leek zich iets te herpakken en wist eindelijk middels enkele corners dreigend voor het doel van Michiel Achterhoek te verschijnen. Ook wist de snelle Dave Magee nog aan de achterhoede te ontsnappen, maar werd hij in kansrijke positie teruggefloten wegens buitenspel.

DTS nam na de rust het initiatief en in de 47e minuut zag Dave Magee zijn kopbal gepakt worden door de goalie van SVZW na een prima aanval en dito voorzet van Yorma Pesulima. Daarna wist DTS nog wel aan te dringen zonder overigens tot grote kansen te komen. SVZW daarentegen maakte goed gebruik van de ruimtes die het kreeg en wist in de 63e minuut de score te verdubbelen; 2-0. Het was een snelle omschakeling van waaruit Omar Kabak kans zag doeltreffend uit te halen. In de 68e minuut kwam Chica Okere in de ploeg voor Joel Titaley. Met hem op de plaats van Niels van der Top en Niels als stormram in de spits probeerde DTS alsnog wat te forceren. Alhoewel Niels deze rol goed invulde, wist SVZW gemakkelijk op de been te blijven in het restant van de wedstrijd. En zo wisten zij deze topper in haar voordeel te doen eindigen.