07-03-2010

Zege voor SVZW tegen VVOG

Verslag en fotoverslag Henk Steen

Na rust voerde SVZW het tempo op en de druk op het doel van de Harderwijkers werd steeds groter. Dit leidde in de 53e minuut tot resultaat. Linkerverdediger Machiel van Keulen kwam mee naar voren, hij kapte zijn tegenstander aan de zijlijn uit en schoot onverwacht van grote afstand op doel. De VVOG-doelman kon de bal via de lat verwerken maar kon niet verhinderen dat Rob Altink van dichtbij de terugspringende bal tot doelpunt promoveerde (1-0).

SVZW bleef in het vervolg de bovenliggende partij en in de 72e minuut kon Omar Kavak de score verdubbelen. Hij soleerde door de defensie van VVOG en kon zelf net het laatste tikje geven waardoor de bal langzaam over de doellijn rolde (2-0). In de laatste 20 minuten was VVOG niet bij machte de defensie van SVZW in de problemen te brengen. Marnix Smit was nog het dichtste bij de 3-0 maar zijn vrije trap kon met een uiterste krachtsinspanning tot corner worden verwerkt. Eindstand 2-0.

Door het verlies van DETO hebben DTS ’35 en SVZW nu een gaatje geslagen naar de achtervolgers DETO, NSC en DVS ’33. A.s. zaterdag komt DTS ’35 op bezoek in Wierden; SVZW heeft twee verliespunten minder dan de Edenaren, bij winst kan dit zelfs 5 punten verschil worden. De 3-0 nederlaag in Ede zit nog vers in het geheugen bij SVZW en er zal uit een heel ander vaatje getapt moeten worden dan tijdens de seizoensouverture als men dit verschil ook werkelijk in de stand tot uitdrukking wil brengen.

Na de wedstrijd tegen VVOG bleef het nog lang gezellig in de totaal gerenoveerde businessclub (zei Shownieuws)