Sportberichten


Plaatsing  
 
24-01-2010  

Albert Zoer verkoopt toppaard Okidoki

 

De combinatie Albert Zoer en Okidoki vormde vele jaren een vaste steunpilaar van het Nederlandse team. Op het EK in 2009 werd door Okidoki en Zoer individueel brons gewonnen. Talloze malen waren Zoer en Okidoki vooraan in de uitslagen van de belangrijkste Grote Prijzen te vinden.
Okidoki, afstammend van Jodokus en gefokt door O. Boonstra te Oudehaske. is inmiddels 14 jaar. Larocca heeft via bemiddeling van Jos Lansink dit paard aangekocht om deel te kunnen nemen aan de Wereld Ruiterspelen, die eind september/begin oktober in het Amerikaanse Kentucky worden gehouden.
Zoer houdt de beschikking over Sam en heeft daarnaast nog een aantal aanstormende talenten, waardoor hij in staat moet worden geacht op het hoogste niveau in de sport mee te kunnen blijven draaien. Dat bewees Albert dit weekeinde al in Leipzig, waar hij reeds twee auto's wist te winnen. Hij zette de eerste kwalificatiewedstrijd voor de wereldbeker op zijn naam, en ook het Championat von Leipzig wist hij winnend af te sluiten.
Mede dankzij de goede prestaties die hij behaalde met Okidoki is Albert Zoer de eerste Nederlandse springruiter die de Rolex FEI rankings aanvoert.

Archief
Terug naar vorige pagina