18-01-2010

AKC/Ermasport verliest met 22-15 in Wormer

Groen Geel nam een voorsprong van 6-2 waarna AKC weer een klein beetje in de wedstrijd kwam. Voor rust kwamen de Almeloërs terug tot 11-9. Stokkentré is met AKC nog altijd aan het zoeken naar de juiste balans. In deze wedstrijd zette hij Samantha Jonkman en Manon Kroeskop bij elkaar en in het andere vak Mark Landhuis en Kees van den Barg. Daar waar het eerste duo zich redelijk staande wist te houden in de wedstrijd bleek het tweede duo deze wedstrijd geen potten te kunnen breken. In de eerste helft werd Van den Barg gewisseld voor Bert Hellweger.
Na de rust wist AKC direct te scoren en kwam het terug tot 11-10. Hoewel AKC nog steeds niet lekker in de wedstrijd zat was toch alles nog mogelijk op dat moment. AKC kwam vervolgens weer niet tot scoren. Stokkentré wisselde vervolgens Katja Pas nog voor Sharon Hilgerink, met als doel Hellweger verder te ondersteunen. Hellweger wist uiteindelijk samen met Mark Landhuis ook niet tot scoren te komen.
Voor AKC was deze wedstrijd cruciaal voor de fase van de competitie. Daar waar bij winst aangehaakt werd bij de subtop moet AKC nu genoegen nemen met een plekje net boven de degradatiestreep. Met een inhaalwedstrijd tegen Mid Fryslan voor de boeg wordt deze plek ook niet zo makkelijk verlaten. Voor Stokkentré beginnen de problemen zich wel op te stapelen. Met name ten aanzien van de posities heeft hij nog wel een ideale mix te zoeken, deze keuzes van vandaag hebben niet helemaal goed uitgewerkt. Uiteindelijk moest AKC met een 22-15 huiswaarts.
De wisselspelers zullen de thuisreis met gemengde gevoelens hebben aanvaard. De nederlaag zal bij hen ook hard zijn aangekomen, toch zullen zij met trots terugkijken op de prachtige overwinning op Nic uit Groningen van de zaterdag. In Groningen wist AKC 2 met 18-20 te winnen. Het tweede doet met deze overwinning nog volop mee om het kampioenschap.
Komend weekend mogen het eerste en tweede team aantreden in de eigen Sluiskade hal tegen Die Haghe om respectievelijk 19.30 uur en 17.50 uur. Twee jaar geleden heeft AKC, Die Haghe uit de Korfballeague gespeeld. Het belooft derhalve vast een mooie (wed)strijd te worden komende zaterdag in de sporthal het Sportpark aan de Sluiskade NZ te Almelo.