Sportberichten


Plaatsing  
 
18-01-2010  

Schröder mist overwinning op laatste hindernis


Gerco Schröder (links) greep net naast de overwinning. Broer Wim (rechts) maakte vorige week bekend zijn vast diensverband bij Stal Eurocommerce in Lochem op te zeggen. Wel blijft hij actief voor Eurocommerce maar Wim gaat zich meer richten op de verdere uitbouw van WBG-Stables in Tubbergen waar tweelingbroer Ben nu nog de dagelijkse leiding voert. (Foto: archief Stal Eurocommerce)
 

Gerco Schröder: "De eerste proef stond hoog en was technisch zeer zwaar gebouwd. Ik was echt tevreden dat ik me geplaatst had voor de barrage en dat toont aan dat New Orleans (een Holsteiner met als vader Colbert) steeds beter in vorm begint te komen. In Maastricht bleven we door een tijdfout net buiten de barrage en onlangs in de finale van de Riders Tour in München noteerden we een echte pechfout. Nu sprong hij werkelijk fantastisch. In de barrage was de laatste hindernis een steilsprong, die aan het einde kwam van een hele lange lijn. New Orleans toucheerde de bovenste paal van die hindernis heel licht, maar die viel wel prompt", aldus Gerco, die 40.000 Zwitserse Francs incasseerde voor zijn tweede plaats. De voor een thuispubliek rijdende Steve Guerdat legde met Ferrari beslag op de derde plek.
De Ier Dennis Lynch, die zich met Nabab's Son ook voor de barrage had geplaatst, eindigde als vierde. Hij noteerde een fout en even was de controle weg, waardoor Lynch zijn paard niet passend bij de op vijf galopsprongen staande volgende hindernis kon brengen. Een weigering was het gevolg en dat leverde deze combinatie ook nog eens twaalf strafpunten op voor het overschrijden van de tijd.

Harrie Smolders (Hooge Mierde) wist zich niet voor de barrage te plaatsen met Exquis Powerfee en eindigde als 11de. Albert Zoer (Echten), die Sam had ingezet, noteerde net als Henk van de Pol (Knegsel) twee springfouten. Zij werden 18de en 21ste. Jeroen Dubbeldam (Weerselo), die BMC Van Grunsven Whisper had ingezet, liep niet alleen tegen twee springfouten op maar kreeg daarbij ook nog eens een strafpunt voor het overschrijden van de tijd. Hij eindigde als 24ste.

Cian O'Connor won eerder op zondag ook de finale van het 1.40 m. met Irish Independent Echo Beach. In deze wedstrijd eindigden Van de Pol met Tennessee W, Jurgen Stenfert (De Steeg) met Saffier en Albert Zoer met Uraya als 6de, 7de en achtste.
Op zaterdag avond werd het Championat van de Stad Basel verreden en daarin ging de zege naar de Duitser Ludger Beerbaum met Couleur Rubin. Harrie Smolders, die in deze wedstrijd Exquis Powerfee had ingezet, eindigde als tweede en verdiende hiermee 15.000 Zwitsers Francs. Henk van de Pol, die zich met Abeltje Z ook voor de barrage had geplaatst, eindigde verrassend als vierde, terwijl Jurgen Stenfert met BMC Okometa in deze barrage niet verder kwam dan de 13de plek.

Jacob Melissen,
KNHS

Meer info zie: www.fnch.ch  

Uitslag Grote Prijs (1.60m) (zo):
1) Cian O'connor (Ier) - Rancorrado (Gran Corrado x Hamlet) - 0 / 1 - 48.29
2) Gerco Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce New Orleans - 0 / 4 / 40.15
3) Steve Guerdat (Zwi) - Ferrari - 0 /4 - 40.43
11) Harris Smolders (Hooge Mierde) - Exquis Powerfee (Fedor x Erdball) - 0 / 4 - 75.90
18) Albert Zoer (Echten) - Sam (Calvados x Ahorn) - 8
21) Henk van de Pol (Knegsel) - Abeltje Z (Andiamo Z x Acobat I) - 8
24) Jeroen Dubbeldam (Weerselo) - BMC Van Grunsven Whisper - 9
42) Jurgen Stenfert (De Steeg) - BMC Okometa (Mr.Blue x Wolfgan) - 17

Uitslag Championat der Stadt Basel (1.50m) (vr):
1) Ludger Beerbaum (Dui) - Couleur Rubin - 0 / 0 - 32.93
2) Harrie Smolders - Exquis Powerfee - 0 / 0 - 33.13
3) Lars Nieberg (Dui) - Levito - 0 / 0 - 33.43
4) Henk van de Pol - Abeltje Z - 0 / 0 - 33.61
13) Jurgen Stenfert - BMC Okometa - 0 / 4 - 36.68

Archief
Terug naar vorige pagina