Sportberichten


Plaatsing  
 
18-05-2008  

Nijverdalse Het Ravijn pakt ook NK waterpolo


Meike de Nooy was weer in topvorm
 

LEIDEN - De vrouwen van Nijverdalse Het Ravijn zijn na een ware thriller kampioen van Nederland geworden. Na de eerste wedstrijd vrijdagavond tegen ZVL gedomineerd te hebben , waren er zaterdag voor een beslissing in de tweede wedstrijd strafworpen nodig. Het Ravijn won uiteindelijk met 14-12.
Het scoreverloop in de wedstrijd ging gelijk op, dat in tegenstelling tot de eerste wedstrijd, waarin de Nijverdalse waterpolosters een 10-5 voorsprong namen. In de tweede finalewedstrijd wist geen der teams een voorsprong op te bouwen en was het bij het einde van de reguliere speeltijd 9-9.
De verlenging moest uitkomst brengen, maar ook de zes extra minuten brachten geen winnaar (10-10). Uiteindelijk bleek goalie Meike de Nooy weer eens in topvorm en van onschatbare waarde voor het team. Ook waren de speelsters van Het Ravijn in de slotfase koelbloediger. Het kampioenschap is het eerste voor de Nijverdalse ploeg sinds 2003 en voor het eerst pakte Het Ravijn de beker en het landskampioenschap in een seizoen. Periodestanden: 1-1, 1-1, 2-2, 5-5, 1-1 Het was na terugkomst in Nijverdal nog lang onrustig in clubgebouw Hett Stuthuus.

Archief
Terug naar vorige pagina