Sportberichten


Plaatsing  
 
30-10-2019  

Heracles bekert verder, RKC out, 4-3

 

ALMELO – De eerste van de twee ontmoetingen deze week tussen Heracles Almelo en RKC Waalwijk was er een met technische hoogstandjes, klungelig balverlies, splijtende passes en veel doelpunten. In Almelo won Heracles met 4-3 in de strijd om de volgende KNVB bekerronde. Promovendus en hekkensluiter in de reguliere competitie RKC mag zaterdag thuis proberen zich te revancheren, maar dan in de competitie.

Beide teams begonnen bij aanvang met inzet van veel wisselspelers. Bij Heracles waren dat doelman Brouwer, Van den Buys, Breukers en Jakubiak. RKC-coach Fred Grim zette zelfs vijf andere spelers in ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd.
Heracles startte prima en kreeg al vlot een voorsprong toen Czyborra met een fraaie pass Dessers bereikte die vervolgens de Waalwijkse doelman Vaessen het nakijken gaf (1-0). Twee minuten later had Dessers kans de voorsprong te verdubbelen, maar nu wist Vaessen dat wel te voorkomen.  Vervolgens brak een fase aan waarin de druk naar voren wat minder was bij de Heraclieden. RKC kroop wat meer uit haar schulp maar dat leidde niet tot grote kansen. Het was Heracles dat na dik een half uur wel scoorde. Mauro Junior veroverde aan de zijlijn de bal, bediende Jakubiak die vervolgens de mooiste steekpass van de wedstrijd tussen een melee van RKC-spelers doorstuurde om de snelle Van de Water te bereiken. Deze pikte de bal fraai mee en gaf de Waalwijkse doelman geen schijn van kans (2-0).
Even later leek Dessers de Almeloërs in veilige haven te brengen maar zijn treffer vond geen genade in de ogen van het arbitrale trio wegens nipt buitenspel.
Daarna zakten de Heraclieden verder weg en kon RKC laten zien ook over jonge talenten te beschikken. Op slag van rust leidde dat tot 2-1 toen Maatsen attent een afgeslagen schot oppikte en doelman Brouwer passeerde.

De aansluitingstreffer gaf RKC na rust meer elan. Vrij van competitiesores toog het richting het Almelose doel. Brouwer wist een ‘knal’ te pareren van Vermeulen die dat evenlater nog eens probeerde. Nu werd het schot ook afgeslagen maar Sow was attent om de rebound wel doeltreffend af te ronden (2-2).
Heracles besefte dat een tandje bij gezet moest worden. Dessers scoorde al vlot 3-2, zijn tweede treffer van de avond en opnieuw in the lead. Toch was RKC niet verslagen want even later kon Czyborra hands niet voorkomen bij het van dichtbij geloste schot. Scheidsrechter Bax wees onverbiddelijk naar de stip. Leemans liet zich niet afleiden door irritante tribunegasten en schoot binnen hoewel Brouwer nog dichtbij kwam (3-3). Leemans vond het moment om de ‘hardcore gang’ van Heracles uit te dagen en werd vervolgens getrakteerd op bier.
RKC rook dat er misschien meer in het vat zat en ging op jacht maar wel onzorgvuldig door Heracles meer countervrijheid te geven. Dos Santos ondernam een doelpoging die op het dak van het Waalwijkse doel eindigde. Even later dan toch opnieuw een voorsprong voor de Heraclieden toen Dos Santos vanaf de achterlijn de inkomende Van de Water bediende. Deze nam de bal aan op de borst en nam de bal vervolgens vol op de slof om Vaessen het nakijken te geven (4-3).

Met nog 20 speelminuten op de klok kreeg RKC meer haast en werd de bal voorwaarts gepompt. In de Almelose defensie leidde dat tot onzorgvuldigheid. Breukers kopte richting eigen doel maar Czyborra voorkwam erger, Dessers was slordig bij een pass waarna RKC leek te gaan scoren, tot woede van Van der Buys op Dessers en Kiamourtzoglu voorkwam erger bij een schot van Spierings, zo maar enkele omschrijvingen uit de slotfase waar Heracles zonder kleerscheuren doorheen kwam en dus in de hoed zit voor de loting van de volgende bekerronde.

RKC-coach Grim vond na afloop dat hij twee teams met veel talent had zien voetballen waarin Heracles effectiever met de kansen omsprong. Hij gaf zijn spelers een compliment voor de tweede helft en op basis daarvan heeft Grim vertrouwen voor het duel op zaterdag tegen opnieuw Heracles maar dan in de reguliere competitie.

Heracles-coach Wormuth vond dat de neutrale toeschouwers een attractieve wedstrijd hadden gezien en vond dat KC best wel talenten in huis heeft. Over zijn eigen team was hij wat kritischer met name in de tweede helft waarin te weinig werd gebracht om de druk naar voren te zetten. ‘Dat gaan we zaterdag in Waalwijk beter doen, zei hij grijnzend richting Grim.


Heracles Almelo – RKC Waalwijk 4-3 (2-1)
7. Dessers 1-0, 35. Van der Water 2-0, 45. Maatsen 2-1, 52. Sow 2-2, 55. Dessers 3-2, 62. Leemans 3-3, 70. Van der Water 4-3
Scheidsrechter: Bax
geel: Kiomourtzoglou, Tahiri, Meulensteen
OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Michael Brouwer, Tim Breukers, Dario van den Buijs, Mats Knoester, Lennart Czyborra, Orestis Kiomourtzoglou, Sebastian Jakubiak (84.Alexander Merkel), Mauro Junior (76.Teun Bijleveld), Silvester van der Water, Cyriel Dessers en Dabney Dos Santos (83.Joey Konings).
RKC Waalwijk: Etienne Vaessen, Fabian Sporkslede, Hannes Delcroix, Anas Tahiri, Clint Leemans, Kevin Vermeulen (81.Dylan Vente), Melle Meulensteen, Said Bakari, Stijn Spierings, Darran Maatsen en Sylla Sow.
Fotoreportage: Harry Broeze (volgt)

Archief
Terug naar vorige pagina