Sportberichten


Plaatsing  
 
26-10-2019  

Heracles verslaat PEC ruim in Overijsselse derby

 

ALMELO – Slechts een kwartier duurde de hoop op een goed resultaat in Almelo van PEC-trainer John Stegeman. Het duel om de provinciale hegemonie moest de ommekeer brengen voor de Zwollenaren die niet bijster goed zijn gestart in deze competitie. PEC begon dan ook vol passie met een eerste wapenfeit van oud- Heraclied Bel Hassani die de Almelose doelman Blaswich op de proef stelde maar deze gaf geen krimp.
Heracles-trainer Wormuth zag het gevaar en sommeerde zijn manschappen de druk meer neer voren te zetten. Een toevalstreffer van de Almeloërs hielp daarbij toen na een dik kwartier een voorzet van Van de Water via het hoofd van centrale verdediger Lachman pal voor de voeten van de mee opgekomen linkerverdediger Czyborra belandde. Deze aarzelde geen moment en nam de bal vol op de pantoffel om als een granaat in te slaan in het Zwolse doel (1-0).

Het team van Stegeman was daarna volledig het spoor bijster en de regie kwijt.  Mauro Junior, de PSV-huurling van Heracles Almelo, dartelde vanaf dat moment over het veld en de Zwollenaren hadden het geluk dat doelman Mous tot tweekeer toe reddend optrad bij doelpogingen van de Braziliaanse Olympische international die na afloop door de ‘Old Stars’ van Herecles tot Man of the Match werd benoemd.
Het had ook middenvelder  Orestis Kiomourtzoglou mogen zijn. De Griek met een Duits paspoort stond overal op het veld zijn mannetje in zowel aanvallend, verdedigend en dirigerend opzicht. Zeker twee keer zette hij doeltreffende pogingen van de Zwollenaren – o.a. de doelpoging van Kenneth Paal - op het laatste moment de voet dwars en voorkwam daarmee vlak na rust onheil voor de zwart-witten.
Heracles-topscorer Cyriel Dessers scoorde deze wedstrijd niet. Doelman Mous voorkwam met zijn redding het tweede Almelose doelpunt toen Dessers een ultime poging deed. Ook bleef Mous overeind bij een doelpoging van Kiomourtzoglou. Heracles bleef echter aanvallen en Dessers werd uiteindelijk de King of the Assist. Op de vierkante meter tikte Mauro de bal na Dessers die de bal in een beweging in de voeten van Van de Water tikte die tussen twee Zwolse verdedigers door plotseling voor Mous opdook en deze geen schijn van kans gaf (2-0). De tweede treffer van de Almeloërs veranderde het team van Stegeman in los zand waarbij meer en meer ‘gemekkerd’ werd richting scheidsrechter Martin Perez. Vooral Bel Hassani vergat daardoor te voetballen. Ook de al vroeg voor Saynak ingevallen oud- Heraclied Thomas Bruns speelde een kleurloze wedstrijd. Geen dribbels en geen gevaarlijke schoten die ze in Almelo van hem gewend waren. Ook het inzetten van Lennart Thy bracht geen kentering teweeg bij de Zwollenaren.
Bij Heracles luidde invaller Joey Konings de derde treffer in. Uitgeweken naar rechts schoot hij met nog 10 minuten op de klok, de bal diagonaal tegen de paal waarna Mauro Junior in de rebound wel de bal via binnenkant paal in het netje schoot (3-0) om de wedstrijd helemaal op slot te zetten. Thy zag vervolgens zijn poging op een eretreffer op de lat van het Almelose doel eindigen. Voor Heracles kwam er in blessuretijd nog wel treffer bij via een steekpass van Dessers op Konings die nu wel doeltreffend afrondde (4-0). 

PEC wacht komend weekend (vrijdag) de zware wedstrijd tegen Ajax.
Heracles Almelo moet zaterdag op reis naar ‘hekkensluiter’ RKC. Een wedstrijd waarbij onderschatting op de loer licht, want de Brabanders spelen op zich beter dan de stand doet vermoeden. Het wordt het tweede treffen tussen Heracles en RKC in deze week want woensdag spelen beiden in Almelo eerst nog het duel om de volgende ronde van de KNVB Beker. Deze wedstrijd is voor iedereen toegankelijk met aangepast tarief van 10 euro. Jaarkaarthouders vrije toegang. 


Heracles Almelo - PEC Zwolle 4-0 (1-0)
1-0 Czyborra (17), 2-0 Van der Water (65), 3-0 Mauro Júnior (81), 4-0 Joey Konings (90+1)
Scheidsrechter: Pérez
geel: Clement (op scherp)
OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich, Czyborra, Knoester, Pröpper, Bakboord, Merkel, Mauro Júnior (Szöke/86), Kiomourtzoglou, Dos Santos (Konings/66), Dessers, Van der Water (Bijleveld/79)
PEC Zwolle: Mous, Paal, Nakayama, Lachman, Bajselmani (Thy/71), Clement, Saymak (Bruns/20), Hamer, Bel Hassani, Reza, Van Crooij
Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (26 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina