Sportberichten


Plaatsing  
 
18-08-2019  

Youngsters PSV troeven Heracles af


Fotoreportage: Harry Broeze
 

ALMELO – Heracles Almelo is er niet in geslaagd om PSV punten af te snoepen. De Youngsters van PSV, gemiddeld 23- jaar, waren effectiever in de afronding (2x) waar Heracles kansen liet liggen. Blessureleed van o.a. Pröpper en de vertrekwens van Osman zorgden er voor dat trainer Wormuth zijn team centraal in de verdediging en het middenveld moest omgooien, maar desondanks begon men na het startsignaal van scheidsrechter Kamphuis furieus en Dessers had al in de eerste minuut doelman Zoet kunnen passeren maar mikte rakelings over. Het was Bergwijn die de score opende. De international stuurde Heracles-debutant Bijleveld ‘het bos in’, waardoor hij vrij kon opstomen richting het Almelose doel om van afstand Blaswich het nakijken te geven met een geplaats schot (0-1).
Heracles pakte daarna de handschoen op en werd de resterende eerste helft zelfs de bovenliggende partij maar achtereenvolgens Bijleveld, Dessers en van de Water wisten niet doeltreffend af te ronden. PSV leek nog even de voorsprong te kunnen verruimen omdat scheidsrechter Kamphuis de bal op de stip legde wegens hands van de wat onzeker begonnen Bakboord, maar de VAR was deze keer Heracles goed gezind, zodat Kamphuis na beoordeling van de beelden zijn beslissing herriep.
Na rust werd Heracles door de ‘tiffosi’ meer toebedacht, maar PSV was kennelijk door trainer van Bommel met andere opdrachten ‘het Erve’ opgestuurd. Veelvuldig werd het spel ontsierd door spelbederf waardoor de Eindhovenaren maar liefs zeven keer een gele kaart verzamelden. Ook aanvallend liet men weinig meer zien, zij het dat Gakpo nog een bevlieging kreeg en de bal op maat bij debutant Ittaren (17) bezorgde, waarna deze doeltreffend kon intikken (0-2).
Huurling Mauro jr. wilde een beter resultaat tegen zijn vroegere club en zocht veelvuldig het duel op. Hij bediende Dessers handig maar deze was onzuiver in de afronding waardoor doelman Zoet de aansluiting van de Almeloërs voorkwam. Trainer Wormuth bracht nog wel vergeefs Szöke, Dos Santos en Konings voor nieuw elan. Szöke was feitelijk nog het dichtst bij een treffer toen hij in de val de bal nog met de hak trof, maar doelman Zoet had nog een reflex in huis. Dessers schoot vervolgens nog in het zijnet.

Ondanks de nederlaag wanhoopte Wormuth na afloop niet. ‘We kregen kansen, speelden goed voetbal maar zijn nog niet effectief genoeg’, aldus de Berlijner die toch ‘Stolz’ op zijn ‘Manschaft’ was. ‘Als men de PSV-bank bekijkt, zie je daar louter spelers die bij ons een basisplaats zouden hebben’, aldus Wormuth die ondanks de nederlaag en het behalen van slechts een puntje na drie wedstrijden, waarbij hij de eerste nederlaag grotendeels bij de omstandigheden van toen neerlegde, toch wel perspectief blijft zien dat zijn team ook in de afronding zich nog zal verbeteren.

De volgende wedstrijd van de Almeloërs is zaterdag 24 augustus om 19.45 uur thuis tegen Vitesse.     
  
Heracles Almelo - PSV 0-2 (0-1)
0-1 Bergwijn (16), 0-2 Ihattaren (58)
Scheidsrechter: Kamphuis
geel:
Mauro jr, Van der Water (beiden Heracles)
Baumgartl, Bergwijn, Boscagli, Dumfries, Gakpo, Sadílek, Viergever (allen PSV)
OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich; Bakboord, Knoester, Van den Buijs, Czyborra; Kiomourtzoglou, Bijleveld (Szöke/68), Merkel; Van der Water (Dos Santos/86), Dessers, Mauro Junior (Konings/79)
PSV: Zoet; Dumfries, Baumgartl, Viergever, Sadílek (Boscagli/71); Rosario, Guti, Ihattaren (Hendrix/66); Bergwijn, Malen (Aboukhlal/90+2), Gakpo
Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina