Sportberichten


Plaatsing  
 
15-08-2019  

Kick-off OldStars Tennis met Tom en Sjaak

 

OldStars Sport
Met de uitbreiding van het OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met partner Menzis de volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportomgeving. Hierbij staan gezond en fit blijven en socialisatie in en rondom de sportvereniging als bestrijdingsmiddelen tegen eenzaamheid onder ruim 2.5 miljoen ouderen in Nederland centraal. Met OldStars Sport zetten het Nationaal Ouderenfonds en Menzis de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving. Het gaat om OldStars walking hockey, OldStars walking rugby,  OldStars tennis, OldStars walking handball, OldStars tafeltennis en OldStars walking basketball. De spelvormen zijn bewezen formules in onder meer Groot-Brittannië waar walking football en walking hockey al jarenlang breed omarmd worden.

Gijs Rotteveel, algemeen directeur Menzis:
 “Ik ben er trots op dat we samen met het Nationaal Ouderenfonds het OldStars Sport-aanbod kunnen uitbreiden. Sporten en bewegen is niet alleen gezond, maar zorgt er bovendien voor dat je nieuwe mensen ontmoet. Eenzaamheid onder ouderen is een onderschat probleem, met het concept OldStars Sport willen we eenzaamheid voorkomen en stimuleren we mensen om een gezonde leefstijl aan te houden.” 

Corina Gielbert, directeur Nationaal Ouderenfonds:
“Wij zijn erg blij met Menzis als maatschappelijk partner. Uiteindelijk hebben we allebei hetzelfde doel voor ogen: ouderen een sociale en gezonde activiteit bieden. Daarnaast willen we hen bewust maken van het belang van gezond mee blijven doen.”

De 100% ouderenvriendelijke sportomgeving
Met al deze aangepaste spelvormen in het programma OldStars willen het Nationaal Ouderenfonds en haar partners de komende twee jaar in totaal 180 nieuwe initiatieven in verschillende takken van sport ontplooien. Daarmee wil het Ouderenfonds via het verenigingsleven een bijdrage leveren aan een 100% ouderenvriendelijke sportomgeving in Nederland. Voor deze verschillende initiatieven worden per tak van sport aangepaste spelregels ontwikkeld, is er aandacht voor de combinatie spel en/beweegvorm in het aanbod en biedt het programma een sociaal activeringsgedeelte.

Over het Ouderenfonds en OldStars
Het Ouderenfonds is ervan overtuigd dat iedere oudere meetelt en zet zich iedere dag in voor ouderen die eenzaam, kwetsbaar of verminderd zelfredzaam zijn of het risico daartoe lopen. Aansluiting bij een vereniging, bewegen, sporten en meedoen in teamverband, kunnen ervoor zorgen dat ouderen (weer) meedoen met de samenleving. Wij willen dat sporten bereikbaar blijft en weer vanzelfsprekend en bereikbaar wordt voor ouderen die dachten het niet meer te kunnen of niet meer te willen. Sporten voor ouderen moet mogelijk zijn bij de sportvereniging om de hoek, indien gewenst in aangepaste vorm en er voldoende aandacht is voor ontmoetingen.

Over Menzis en OldStars
Ouderen in ons land helpen, voor wie onvoldoende zorg en aandacht is. Om eenzaamheid onder hen te voorkomen en te bestrijden, maar ook om hun zelfredzaamheid en leefkracht te vergroten. Die missie heeft zowel het Nationaal Ouderenfonds als Menzis. Daarom hebben we de krachten gebundeld in OldStars. Met de toenemende vergrijzing neemt ook de eenzaamheid onder ouderen toe. Daar willen we samen met het Nationaal Ouderenfonds iets aan doen via activiteiten die de gezondheid, sociale contacten en zelfredzaamheid van ouderen bevorderen. Zo voelen zij zich vitaler en daardoor gezonder.

Zie ook:
https://oldstars.nl/tennis/

Archief
Terug naar vorige pagina