Sportberichten


Plaatsing  
 
04-08-2019  

Ei-smijters en haan bezorgen Heracles domper

 

ALMELO – Een prima voorbereiding en een gunstig telraam tegen Sc Heerenveen zorgden er voor dat Heracles-trainer Frank Wormuth en zijn team vol verwachting uitkeken naar de opening van het nieuwe seizoen tegen de club uit het Friese ‘Haagje’.

Zij hadden echter buiten ‘de waard’ gerekend als je de fanatieke aanhang van de Almelose eredivisionist zo omschrijven mag. De zich op de borst kloppende ‘sfeermakers van Vak Q’ hadden vooraf aangekondigd geen sfeeractie te houden uit protest tegen de nieuwe naam van het stadion ‘Erve Asito’. Maar er kwam wel een ‘sfeeractie’ zij het een negatieve. Direct na het beginsignaal van scheidsrechter Martens, vlogen eieren in het rond en op het veld, gekookt en wel. Het hielp de spelers van Heracles en suppoosten van het Erve enigszins bij het noodzakelijke opruimen.   Daarna volgde dan de ‘vrijlating’ van een fraaie witte haan die even later ook in de kuif gegrepen werd. Het leverde de activisten ‘striemende’ fluitconcerten van afkeuring op maar of dat enigszins indruk maakte bij de actievoerende ‘leeghoofden’, kan worden betwijfeld.

Indruk maakte de actie wel bij de spelers van Heracles. Volledig ‘van de leg’ begonnen zij aan de wedstrijd tegen het bezoekende Heerenveen waar oud- Heraclied Ben Rienstra strooide met passes en zo zijn oude club onder druk zette. Binnen een half uur toonde het scorebord 0-3 na doelpunten van Dresevic, waarbij de altijd betrouwbare doelman Blaswich schutterde door over de bal heen te duikelen, Bruyn van afstand raak schoot en Rossmann in de fout ging om Van Bergen vrij baan te geven richting het doel van de Almeloërs.

Wormuth greep onmiddellijk in en haalde Rossmann van het veld om het ‘bekvechten’ met Blaswich te beëindigen en om invaller Knoester de rust in de achterhoede te laten herstellen. Daar slaagde hij in want voor de pauze werd niet meer gescoord. Na rust dan een wat agressiever voetballend Heracles dat voorwaarts meer druk zette met de ingebrachte Mauro Jr. Kansjes kwamen er wel maar Heerenveen speelde op de nul en poogde via uitvallen nog tot groter succes te komen. Passer Rienstra zag vanaf de kant dat dit weinig zoden aan de dijk zette, zei het dat Ejuke in blessuretijd de voorsprong nog wat verbeterde voor de statistieken (0-4).

Met dank aan de ‘aanhang uit Vak Q’ dus een ware domper voor Heracles Almelo en dat kan wel eens langer gevolgen hebben voor de club die vooral in aanvallend vermogen de gehele voorhoede van vorig seizoen zagen vertrekken.

Heracles – SC Heerenveen 0-4
(0-3).
8. Dresevic 0-1, 17. Bruijn 0-2, 28. Van Bergen 0-3, 90. Ejuke 0-4.
Scheidsrechter: Martens
geel: Bakboord (Heracles) Bruijn, Kongolo (Heerenveen).
OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich, Bakboord, Rossmann (30. Knoester), Van den Buijs, Czyborra, Osman, Merkel, Szöke (74. Bijleveld), Van der Water, Dessers, Dos Santos (46. Mauro Jr.).
SC Heerenveen: Hahn, Floranus, Dresevic, Botman, Woudenberg, Rienstra (74. Akujobi), Faik, Kongolo, Van Bergen, Odgaard (89. Van der Heide), Bruijn (67. Ejuke).
Fotreportage: Harry Broeze

Archief
Terug naar vorige pagina