Sportberichten


Plaatsing  
 
11-08-2019  

VAR 'regelt' eindstand Fortuna - Heracles


Fotoreportage: Harry Broeze
 

SITTARD – Na het debacle van Heracles  Almelo (vooral negatief door ongenuanceerde protesten van eigen fans tegen de nieuwe naam van het stadion) tegen Heerenveen in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen, probeerden de Almeloërs in Sittard dat van zich af te spoelen. Maar ook daar werd het team van Frank Wormuth ‘begroet’ met een spandoek ‘ontERVEn’.
Groots was het spel tussen de Limburgers en Almeloërs niet, hoewel de laatsten wel het meest aan de bal waren, maar vergaten te scoren.
Dat deden de zwart-witten wel na een kwartier toen Dessers zijn tegenstander uitkapte en en met een stift fraai Mauro Jr. bediende om de 0-1 op het scorebord te kunnen laten aantekenen. Scheidsrechter Blom wees al naar het midden, maar de VAR greep in omdat de tegenstander van Dessers was gestruikeld over diens kleine teen. Dit tot onbegrip van toeschouwers, spelers en analytici die vooral de mooie combinatie koesterden waarvoor mensen juist naar voetbal gaan.

Al dan niet terecht, Heracles zag zijn eerste treffer van het seizoen geannuleerd en daarmee de ’bevrijding’ uit het negatieve van de openingswedstrijd. Hoogstaand was de wedstrijd niet hoewel Heracles het meest aanspraak maakte op een overwinning. Die leek na de pauze in beeld toen Osman eindelijk eens een keer diep speelde over de diagonaal richting Van de Water. Nipt sneller dan de uitlopende doelman Kosolev kon hij vervolgens simpel intikken, zodat de Almeloërs toch op voorsprong kwamen (0-1).
Dessers had Heracles vervolgens in veilige haven kunnen schieten, maar raakte de paal en ook Mauro Jr strandde op doelman Kosolev die net als Blaswich in de openingswedstrijd van beide clubs ook vier keer de gang naar het net kon maken.
Heracles leek de eerste zege binnen te hebben, ook in de slotfase toen Fortuna nog twee keer vergeefs aandrong. Het venijn zat echter in de staart van de verlenging toen Fortuna over rechts de achterlijn bereikte en waarbij de mee verdedigende Mauro Jr. met een sliding nog de voorzet wilde voorkomen. Ook hier greep de VAR voor velen onbegrijpelijk in, waarna de onzeker fluitende Blom – toch een man met ervaring – alsnog de bal op de stip legde. Diemers liet zich dat buitenkansje niet ontnemen waardoor Heracles alsnog in de zesde minuut van de verlenging alsnog een dreun te verwerken kreeg. (1-1)

Heracles-trainer Frank Wormuth sprak na afloop van een ‘zwarte dag voor scheidsrechters’!
Hij kreeg later massaal steun van voetbal-analytici die ook naar het geblunder van de VAR op andere velden keek.
Heracles wacht zondag 18 augustus de thuiswedstrijd tegen PSV. De aanvang is door de KNVB bepaald op 20.00 uur i.v.m. Europees voetbal van de bezoekers.

Fortuna Sittard – Heracles 1-1
(0-0).
59. Van der Water 0-1, 90+. Diemers 1-1 (strafschop).
Scheidsrechter: Blom.
geel: Passlack, Ninaj (Fortuna) Osman, Czyborra (Heracles).
OPSTELLINGEN
Fortuna Sittard: Koselev, Passlack, Amiot, Ninaj, Mica Pinto, Smeets, Ugur (64. Sambou), Álex Carbonell (69. Essers), Diemers, Karjalainen (76. Zeka), Dama?can.
Heracles Almelo: Blaswich, Bakboord, Pröpper (59. Rossmann), Knoester, Czyborra, Merkel, Kiomourtzoglou, Osman (87. Bijleveld), Van der Water (70. Dos Santos), Dessers, Mauro Junior.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina