Sportberichten


Plaatsing  
 
30-06-2019  

Van Dis wint Hartog Lucerne Trophy in Almelo


De Zuidhollandse Yvonne van Dis won met haar pony Emilinda tijdens de Almelose Ruiterdagen de nationale finale om de KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2019.
 

ALMELO – Tijdens de Almelose Ruiterdagen die vrijdag begonnen en op zondag 7 juli eindigen, werd de jeugdige amazone Yvonne van Dis overall winnaar van de nationale competitie-finale om de KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2019.
De Zuidhollandse voerde met haar pony Emilinda het klassement al aan na zeven wedstrijden en wist in Almelo over twee springproeven beslag te leggen op een eerste plek in het dag-klassement en als winnaar overall over acht wedstrijden waarbij de beste drie resultaten tellen. Al met al genoeg om zich een jaar lang als Hartog Lucerne Rising Star te laten betitelen.
Yvonne was heel erg blij na haar succesvolle dag in Almelo: “Ik begon wel wat rustig maar kwam later in het parcours steeds beter in het ritme. Het ging echt heel erg goed!” De 15-jarige amazone durft na haar winst ook te hopen op meer succes in de toekomst. “Over twee weken ga ik internationaal starten en het lijkt mij heel erg leuk om zo’n wedstrijd te winnen”, aldus de winnares van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2019.
Voor de finale om de Hartog Lucerne Trophy 2019 tijdens de 53e Almelose Ruiterdagen hadden zich 16 combinaties weten te plaatsen. Bondscoach Edwin Hoogenraat was lovend over het niveau van de finalisten: “Het is prachtig om te zien dat een aantal ruiters echt goed met het spel bezig is. Hier zaten wel talenten bij waar ik in de toekomst wat aan heb”.

Uitslag over 2 proeven tijdens Almelose Ruiterdagen:
1. Yvonne van Dis (Stad Aan ’t Haringvliet) – Emilinda (4 punten)
2. Quinty Keur (Bloemendaal) – Kinka’s Boy (8 punten)
3. Mel van der Kamp (Nieuwleusen) – Garfield (8 punten)
4. Jaydee Janssens (Reuver) – Kyrian van Orchids (8 punten)
5. Lily van der Knaap (Nijkerk) – Tiësto (9 punten

Eindklassement: KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2019
1. Yvonne van Dis (Stad Aan ’t Haringvliet) – Emilinda (82 punten)
2. Mel van der Kamp (Nieuwleusen) – Garfield (73,5 punten)
3. Quinty Keur (Bloemendaal) – Kinka’s Boy (70,5 punten)
4. Geertje van Aarle (Dinther) – Kaspar van Orchid’s (67,5 punten)
5. Myla van Andel (Leeuwarden) – Je T’aime DMM (62 punten)

Klik hier voor alle uitslagen tijdens de 53e Almelose Ruiterdagen, het grootste hippische evenement van Nederland met ruim 2.300 combinaties aan de start in de dressuur en het springen.

bron: KNHS/Almelose Ruiterdagen

Archief
Terug naar vorige pagina