Sportberichten


Plaatsing  
 
31-05-2019  

KNVB schorst amateurvoetballer anderhalf jaar

Scheidsrechters zien af van toernooi bij de club
 

ALMELO – Voetballer Semih E.  van het tweede team van voetbalclub La Première is door de KNVB voor anderhalf jaar geschorst. De man werd onlangs handtastelijk tegen de scheidsrechter tijdens de bekerfinale tegen ‘noaber’ Almelo 2. Deze staakte daarop de wedstrijd en verliet het sportcomplex aan de Maardijk onder begeleiding. Daarna deed hij aangifte bij de politie wegens molest, meldde Tubantia. Grensrechter en clubvoorzitter José Diaz zwakte de handtastelijkheid af maar zei er bij dat het bestuur zich nog beraad over een gepaste straf. Dat heeft de KNVB inmiddels gedaan op basis van het wedstrijdrapport.
De KNVB strafte een andere speler van het 2e team van La Première eveneens fors. Hij werd met rood het veld uitgestuurd en mag tot november dit jaar niet ‘ballen’.

De Scheidsrechtersvereniging Almelo en Omstreken (SAO) heeft La Première inmiddels laten weten dat alle scheidsrechters van de SAO zijn bericht met het advies om niet aan te treden bij het op de rol staande jaarlijkse Hendrie Krüzen-toernooi. Dit onder het motto; ‘Van de scheidsrechter blijf je af’.
Semih E. wil in beroep tegen zijn zware straf. De KNVB kende de overwinning op formele grond toe aan het team van Almelo 2 en haalde tevens de nog op de rol staande competitiewedstrijd tussen beide teams van de agenda. 

Archief
Terug naar vorige pagina