Sportberichten


Plaatsing  
 
21-05-2019  

Fc Utrecht is Heracles Almelo echt de baas

 

UTRECHT – Na de 0-2 thuisnederlaag in de Play Off voor Europees voetbal tegen Fc Utrecht gloorde er nog een sprankje hoop bij Heracles Almelo op een goed resultaat in de uitwedstrijd. ‘In bekervoetbal is namelijk alles mogelijk’, zo trainer Wormuth een dag voorafgaand aan het duel.
Maar net zoals in Almelo, liet Dick Advocaat zijn team ‘met de deur dicht’ beginnen om Heracles te laten uitrazen, waarna de Utrechters ongenadig toesloegen met 3-0.

Heracles Almelo kan dus op vakantie terwijl de nummer vier van de reguliere competitie het verder mag ‘uitvechten’ in de dubbelfinale tegen de regulier nummer vijf Vitesse dat in de Gelredome het bezoekende Fc Groningen klop gaf met 3-1 na verlies in Groningen met 2-1.
Een nacompetitie dus om één plek in de voorronde voor de Europa League en dat is nu net wat Dick Advocaat tegen de borst stuit. ‘Je speelt een hele competitie voor het bepalen van de ranglijst en dan kun je via de Play off alsnog buiten de boot vallen omdat dit soort wedstrijden een andere dynamiek met zich meebrengen en dat ook nog eens in half gevulde stadions’ , aldus Advocaat.
Collega Wormuth zag wel de charme van het ‘toetje’ op de competitie, maar de geboortige Berlijner kan na de afsluitende training en het kleine feestje naar huis voor vakantie na zijn debuut op de Nederlandse velden.

Voor de spelers van Heracles geldt hetzelfde, zij het dat Kuwas na de vakantieperiode aan de bak kan in Dubai. De staf van Heracles zal verder wel bezig blijven met mogelijke verkoop van spelers en het aantrekken van nieuwe talenten, want dat is wat Heracles als club blijft, een opleidingsteam.  

In Utrecht kwamen de Heraclieden duidelijk te kort om nog voor een verrassing te zorgen. Kuwas en Dalmau stonden samen in de spits met een vijfmans middenveld achter zich en drie man op de laatste linie. Utrecht had aanvankelijk wat moeite met deze tactische vondst van trainer Wormuth en zo waren reddingen nodig van doelman Jensen om kansen van beide Almelose spitsen te elimineren. Dalmau kreeg de bal zelfs op een presenteerblaadje van Strieder, maar Jensen pareerde de doelpoging van de Spanjaard die verrassend als derde endige op de topscorerslijst. Vanaf de bank ‘schreeuwde’ Advocaat wel de nodige aanpassingen, maar die kwamen pas na ruist uit de verf en door het inbrengen van de Fransman Jean-Christophe Bahebeck die de uitvallende en bij Wolfsburg onder contract staande Bazoer verving.
Bahebeck scoorde er vanavond twee, terwijl de Zweed Gustafson net zoals in Almelo vanaf de stip de score mocht openen na een overtreding van Knoester op Dressers. Het was de vierde penalty die Gustafson dit seizoen tegen Heracles Almelo verzilverde. Na de 1-0 achterstand gooide Heracles nog wel alles in de strijd, maar Utrecht maakte via Bahabeck goed gebruik van de ruimte die daardoor mede ontstond.
Al met al geen resultaat voor Europees voetbal voor de Almeloërs, die echter terug kunnen kijken op een prima seizoen waarin het als zevende eindigde en daardoor ook nog een kwart miljoen euro hogere bijdrage uit het Fox Sport reclamefonds verdiende.

FC Utrecht – Heracles Almelo 3-0
(0-0)
57. Gustafson 1-0, 80. Bahebeck 2-0, 90+1 Bahebeck 3-0

Scheidsrechter:
geel: Knoester

OPSTELLINGEN
FC Utrecht: David Jensen, Sean Klaiber, Emil Bergström, Willem Janssen, Nicolas Gavory, Rico Strieder, Riechedly Bazoer (23.Jean-Christophe Bahebeck), Simon Gustafson, Cyriel Dessers, Gyrano Kerk (75.Mark van der Maarel) en Othmane Boussaid (46.Lukas Görtler).
Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers (68.Silvester van der Water), Wout Droste (29.Bart van Hintum), Mats Knoester, Lennart Czyborra, Mohammed Osman, Dario van den Buijs, Alexander Merkel (76.Joey Konings), Brandley Kuwas, Adrian Dalmau en Dabney Dos Santos.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (24 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina