Sportberichten


Plaatsing  
 
18-05-2019  

Utrecht wel effectief, Heracles niet

Kans op Europees voetbal miniem voor Almeloƫrs
 

ALMELO – Met een gigantisch spandoek ‘ga voor goud’ zette de ‘harde kern’ van Heracles Almelo de start van de Play Offs om Europees voetbal enige luister bij, maar de Heraclieden kregen daarbij te maken met een Fc Utrecht dat op ‘last’ van trainer Dick Advocaat bewust met een gesloten defensie de Almeloërs tegemoet trad maar ook zelf het veld werden ingestuurd door trainer Frank Wormuth met de opdracht om de nul proberen vast te houden en aanvallend niet teveel risico te nemen.
Heracles werd door deze tactische instructies min of meer gedwongen het spel te maken terwijl de Utrechters op de counter loerden. De naar Dubai vertrekkende Kuwas zorgde voor het eerst voor gevaar door op rechts door te breken maar Utrecht-doelman Jensen liep op tijd uit om het gevaar te keren. Even later kopte spits Dalmau een voorzet van Breukers over terwijl Kuwas aansluitend zichzelf in kansrijke positie speelde maar faalde bij de afwerking mede omdat Jensen wederom een goede actie in huis had en dat vervolgens nog eens herhaalde bij een schot van de dit seizoen zo trefzekere Spanjaard Dalmau. Het bezoekende Fc Utrecht had zich in dit eerste halfuur nog nauwelijks aan het front laten zien. Met nog 10 minuten voor de spelpauze dan toch het eerste doelpunt. Utrecht-huurling Bazour bereikte de achterlijn en ging maar al te graag liggen toen de meeverdedigende Merkel een voetje uitstak. Scheidsrechter Manschot wees gedecideerd naar de stip hoewel Merkel bij hoog en bij laag ontkende Bazoer geraakt te hebben. Bazoer zelf zei na afloop ‘wel iets gevoeld te hebben’ en dan weet je het in feite wel. De VAR corrigeerde niet, Merkel kreeg geen geel of rood en Gustafson faalde niet (0-1).
Nog voor rust zette Fc Utrecht de Almeloërs op 0-2 en deze keer uit een spelhervatting. Dessers kopte volkomen vrij de vrije trap van linksback Gavory in het net achter doelman Blaswich. Het was de 23e tegentreffer uit een spelhervatting, zo de gegevens van de statistici. Daarmee is aangetoond dat de Almeloërs dit verdedigende aspect niet voldoende beheersen. Krijgt men dat onder de knie, had men in de reguliere competitie zomaar eens 12 punten extra kunnen pakken.

Na rust bracht Wormuth wel Lerin Duarte in voor wat meer creatieve impulsen. Het zorgde in ieder geval voor meer beleving op de tribune en meer druk op de defensie van de bezoekers.
Dalmau, altijd lastig voor zijn tegenstanders, zag Jensen zijn inzet keren evenals Dos Santos zijn schot geblokt zag worden in de defensie van de Utrechters. Osman probeerde het van afstand maar ook nu bracht Jensen moeizaam redding. De lastige rebound werd door Dalmau van dichtbij over geschoten.
Utrecht stelde er weinig tegenover en had een corner nodig om weer enig gevaar te stichten. Blaswich stond echter op zijn post om de koppoging van Gustafson onschadelijk te maken. Bijna weer een doelpunt vanuit een spelhervatting.
Zo trefzeker Dalmau was na de winterstop, zo ging in deze wedstrijd opnieuw een kans verloren toen Jensen zijn kopbal onschadelijk maakte, Even later schoot de Spanjaard buiten bereik van Jensen net voorlangs op prima aangeven van Kuwas. Heracles kreeg dus niet de gehate ‘nul’ van het scorebord af en mazzelde nog in de slotfase toen Blaswich fraai een schot van invaller Görtler onschadelijk maakte. Het zou teveel van het goede zijn geweest voor de Utrechters.      

Heracles staat dus op achterstand in het ‘tweeluik’ met de Utrechters, maar trainer Wormuth die toch een fraaie seizoensprestatie neerzette met een nagenoeg compleet nieuw team, heeft de hoop nog niet laten varen. De kansen die zijn team kreeg tegen de Utrechters, zijn daarvoor de aanleiding. Collega Dick Advocaat zal zijn spelers naar verwachting woensdagavond met dezelfde instructies het veld op De Galgenwaard insturen. 
Heracles moet dus winnen met 3 doelpunten anders kan het op vakantie.

Heracles Almelo – FC Utrecht 0-2 (0-2)
36.Simon Gustafson 0-1, 41.Cyriel Dessers 0-2

Scheidsrechter: Manschot

geel: Dos Santos, Van den Buijs, Knoester, Van Overeem, Gustafson

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Mats Knoester, Dario van den Buijs, Lennart Czyborra, Mohammed Osman, Alexander Merkel (46.Lerin Duarte / 90.Bart van Hintum), Jesper Drost (63.Joey Koings) , Brandley Kuwas, Adrian Dalmau en Dabney Dos Santos.
FC Utrecht: David Jensen, Sean Klaiber, Emil Bergstöm, Mark van der Maarel, Nicolas Gavory, Joris van Overeemb (55.Rico Strieder), Richedly Bazoer, Simon Gustafson, Sander van de Streek, Gyraon Kerk (86.Othmane Boussaid) en Cyriel Dessers (75.Lukas Görtler).

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

Fotoreportage (26 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina