Sportberichten


Plaatsing  
 
15-05-2019  

Heracles dankt Fc Emmen na verlies tegen PSV

 

EINDHOVEN - Heracles Almelo kan wederom een dankbriefje richting Emmen sturen. Hielpen de Drenten vorige week met een overwinning op Willem II de Almeloërs aan deelname voor de Play Off om Europees voetbal, vandaag wonnen de Emmenaren van Fc Groningen dat daarmee tussen de Heraclieden en ADO Den Haag bleef staan. Voor de Almeloërs betekent dat zo’n 2,5 euroton extra uit de reclamepot van Fox Sport.
Zelf verloren de Heraclieden de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen in Eindhoven van PSV met 3-1. Waar op de tribunes mogelijk nog hoop was op een megaoverwinning en een falend Ajax op de Vijverberg in Doetinchem om alsnog in punten gelijk te komen met de Ajaxieden en via het doelpuntgemiddelde het kampioenschap binnen te halen.

Die hoop bleek ijdel, want Ajax verzaakte niet tegen de ‘superboeren’ en het fantasie-elftal van trainer Wormuth stond in het Philipsstadion al binnen 25 seconden op voorsprong omdat oud- PSV’er Konings (bovenste foto) zijn vroegere club gelijk op achterstand zette na op pad gestuurd te zijn met een steekpass van Van de Water.

De spelers van PSV geloofden zelf kennelijk niet meer in een wonder, want Heracles had het eerste half uur weinig te duchten en had zelfs met 0-2 achter kunnen staan als Viergever niet net nog op tijd de op doelman Zoet afstormende Jesper Drost had weten af te stoppen. Bij de volgende corner moest Zoet zelf in actie komen om de kopbal van Wout Droste onschadelijk te maken.
Dat was kennelijk het signaal voor de PSV’ers om toch maar het tempo omhoog te gooien, waarmee ook de druk op de defensie van de Heraclieden toenam.  Middenvelder Drost moest zelfs op de doellijn een kopbal van de Jong onschadelijk maken en de in de basis debuterende doelman Brouwer moest in actie komen bij een schot van Malen. Toch kwam de gelijkmaker toen Droste een voorzet van Angelino dermate van richting veranderde dat het als een eigen doelpunt in de analen werd bijgeschreven. Even later maakte Brouwer nog een fraaie ‘krul’ van Pareira onschadelijk zodat beide teams met de stand 1-1 aan de thee  konden.

Na het beginsignaal van de tweede helft trok PSV meteen van leer door vanuit een spelhervatting met een corner doeltreffend een voorsprong te pakken via de binnenkoppende Viergever. Het overkomt de Almeloërs te vaak en dat is nog een zorgelijk puntje voor trainer Wormuth in de Play Offs. PSV controleerde en drong verder aan via de Jong die zijn kopbal uit een corner zag gepareerd. De aanvoerder van de topscorerslijst wilde maar al te graag nog een doelpunt maken om concurrent Tadic niet langszij te laten komen. Hij deed het toch op de Vijverberg.
In de slotfase aanvaardde ook PSV dat Ajax de titel zou pakken en dach gaf nog wat ruimte voor de ingebrachte Heraclieden Kuwas en Peterson. Kuwas schoot nipt langs de verkeerde kant van de paal voor een gelijkmaker en Peterson zag in de slotminuut nog hoe doelman Zoet zijn inzet naast tikte. Dit nadat Malen bij het begin van de extra speeltijd de Eindhovenaren alsnog een derde treffer bezorgde.

Voor de Eindhovenaren zit de competitie er op. Heracles mag zaterdagavond om 18.30 uur aan de bak tegen het bezoekende Fc Utrecht om daarna dinsdag de return te spelen in de Play Off.
De andere Play Off gaat tussen Vitesse en Fc Groningen, waarna de twee winnaars het nog in een tweestrijd tegen elkaar opnemen om Europa in te kunnen gaan.

PSV – Heracles Almelo 3-1
(1-1)
1. Konings 0-1, 32. Droste (eigen doelpunt) 1-1, 48. Viergever 2-1, 90. Malen 3-1

Scheidsrechter: Nijhuis

geel: kaarten:Adrian Dalmau, Pablo Rosario

OPSTELLINGEN
PSV: Jeroen Zoet, Denzel Dumfries, Daniel Schwaab (89,Trent Sainsbury), Nick Viergever, Angelino, Pablo Rosario, Gaston Pereiro (80.Cody Gakpo), Erick Gutierrez (72.Jorrit Hendrix), Donyell Malen, Luuk de Jong en Steven Bergwijn.
Heracles Almelo: Michael Brouwer, Wout Droste, Mats Knoester, Dario van den Buijs, Bart van Hintum, Jesper Drost (61.Lerin Duarte), Joey Konings (74.Kristoffer Peterson), Alexander Merkel, Silvester van der Water (61.Brandley Kuwas), Adrian Dalmau en Dabney Dos Santos.

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina