Sportberichten


Plaatsing  
 
14-05-2019  

Puntje tegen PSV kan Heracles geld opleveren


Brandley Kuwas sloot na de wedstrijd tegen zijn oude club Excelsior zijn contract met zijn nieuwe club Al Nasr in Dubai.
Drie jaar heeft de international voor Curacao er bijna opzitten bij Heracles Almelo. Tegen PSV en in de Play Off wil hij nog vlammen voor de Almelose club waar hij het prima naar zijn zin heeft gehad.
Sportief gezien had Kuwas (27) liever vorig jaar een overstap gemaakt naar de Premier Leagae maar vol overtuiging koos hij nu voor een avontuur in Dubai, mede omdat hij zich daar financieel onafhankelijk kan maken. Dat acht Kuwas van groot belang voor de toekomst van zijn familie en moeder die alles opzij heeft gezet om hem een voetbalcarrière te gunnen. Toch mooi dat hij daar zo voor uit komt!

Met de overstap kan Heracles Almelo ook weer een aardig bedrag bijschrijven bij de algemene reserves. De club noemt nooit bedragen, maar De Telegraaf heeft het over een transfersom van 2,5 miljoen euro.
In ieder geval is de Almelose club financieel kerngezond en blijft de focus gericht op het opleiden van jonge spelers.

Trainer Wormuth is ook volgend seizoen aan de Almelose club verbonden. De ex- nationaal trainer van de jeugd van de Duitse Voetbalbond heeft daarin veel ervaring en weet zich verzekerd van zijn assistenten René Kolmschot en Peter Reekers die beiden hun contract verlengden. Cultuurbewaker Kolmschot (50) met drie jaar en Reekers (37), die inmiddels zijn volledige profi-trainersdiploma behaalde, tekende twee jaar bij.
Het is allemaal 'koek en ei' wat de staf betreft, want ook fysiotherapeut Ashwien Baidjnath en videoanalist Michaël van Doren tekenden een jaartje bij.
 

ALMELO – De kaarten lijken na afgelopen weekend geschud in de eredivisie. Ajax lijkt het verdiende kampioenschap woensdag te gaan verzilveren. Tenzij men op De Vijverberg verzaakt tegen De Graafschap en Heracles een dikke ‘zeperd’ behaalt in de uitwedstrijd tegen PSV. Nu heeft Heracles geen al te beste historie tegen PSV, waartegen het behaalde landskampioenschap in 1941 met twee overwinningen van 1-5 uit en 6-1 thuis in de finaleronde de Eindhovense club nog wel het ergste pijn gedaan zal hebben.
Één puntje zou Heracles Almelo in Eindhoven nog moeten behalen om de meest succesvolle competitie in het betaalde voetbal ooit te kunnen neerschrijven. Dan hoeft het Fc Emmen niet te bedanken voor de overwinning op Willem II en kan het Fc Groningen op eigen kracht achter zich houden en misschien nog wel ‘opstomen’ naar de vijfde lek in de ranglijst mocht Vitesse in Venlo en Fc Utrecht thuis tegen Sc Heerenveen verzaken. Van groot belang ook om ADO Den Haag af te troeven in de verdeling van de TV-gelden. Het kan de Almeloërs zomaar enkele eurotonnen extra opleveren in het nieuwe seizoen.

Kortom de wedstrijd in Eindhoven is nog van belang. Trainer Wormuth geeft Michael Brouwer in ieder geval de kans om te laten zien dat hij even goed is als doelman Blaswich, maar weet nog niet zeker of Rossmann en Osman hun ‘pijntjes’ kwijt zijn. De opstelling staat derhalve nog niet vast. Ook niet bij PSV waar Daniel Schwaap morgen zijn laatste wedstrijd speelt en terugkeert naar Duitsland. Lozano zal er niet bijzijn, zo de verwachting en Bergwijn schijnt in de belangstelling te staan van Ajax. De club wil Bergwijn nog niet voor 60 miljoen euro verkopen aan concurrent Ajax zo de reacties van trainer Van Bommel en manager John de Jong maar als Bergwijn het pad van spelersmakelaar Fulco van Kooperen volgt, kon dat wel eens tot problemen gaan leiden in Eindhoven.
Ook van Bommel heeft zich nog niet uitgelaten over zijn opstelling tegen het bezoekende Heracles Almelo. Als het aan hem ligt gooit zijn team de beuk er in mocht Ajax onverwacht nog verzaken op De Vijverberg. Om 19.30 uur beginnen alle eredivisieclubs aan hun laatste wedstrijd in dit seizoen. De KNVB heeft voor alle zekerheid een reserve kampioensschaal in de kofferbak liggen.

Na woensdag weten we meer over de Play Offs voor Europees voetbal en de nacompetitie promotie/degradatie. Donderdagmorgen 10.00 uur staat alle informatie over de kaartverkoop bij Heracles online. Seizoenkaarthouders kunnen gratis een entreekaart aanvragen mits zij uiterlijk donderdag hun kaart hebben verlengd voor het nieuwe seizoen.

Archief
Terug naar vorige pagina