30-03-2019

Heracles verslaat in vijf minuten de 'Superboeren'

Matchwinner Lerin Duarte had een heel fraai schot in huis

DOETINCHEM – Heracles Almelo had vanavond een lastig avondje tegen De Graafschap op de Vijverberg in Doetinchem. De ‘superboeren’ verkeren al enkele weken in een flow en leken hard op weg de degradatiezone te verlaten, maar in vijf minuten keerde Heracles de opgelopen achterstand om in een zege door twee supergoals van Kuwas en matchwinner Duarte.

Heracles begon zwak op de Vijverberg waar De Graafschap vol gas gaf om zich verder uit de nesten te werken. Burgzorg testte als eerste Heracles-doelman Blaswich terwijl de Achterhoekers Heracles compleet overdonderden. Pas na een kwartier een eerste kans voor de Heraclieden via Peterson maar deze schoot recht in de handen van Graafschap-goalie Bertrams.
Vet en Narsingh probeerden het voor De Graafschap maar misten zuiverheid. Het was El Jebli die Benschop de gelegenheid gaf om Blaswich het nakijken te geven waarna de gehele Vijverberg stond te trillen (1-0).
In de heksenketel bleef Blaswich overeind en voorkwam even later dat Benschop opnieuw juichend naar de middenstip kon rennen en de doelman zag El Jebli tegen de rust ook nog net over het Almelose doel schieten. Heracles stelde er weinig aanvallends tegenover, zij het dat een afstandsschot van Van Hintum door een Achterhoeks been tot corner werd verwerkt.

Ook na rust bleef De Graafschap de aanvallende ploeg. Wederom Burgzorg zorgde naar binnenkomend voor gevaar maar zijn schot belandde buiten bereik van Blaswich op de paal. Na dik en uur dan de domper voor de ‘superboeren’. Kuwas nam uit het niets een slecht verwerkte bal op de rechter slof en tekende daarmee voor de fraaie gelijkmaker (1-1). Een paar minuten later dan de echte domper voor de Achterhoekers. Duarte nam een half weggewerkte bal goed aan en nam deze vol op de wreef waarbij de hele defensie van de Graafschap, doelman Bertrams incluis, het nakijken had. (1-2)

Heracles, niet in haar beste doen, gaf die voorsprong niet meer uit handen ondanks een verre pegel van El Jebli die nog wel de bovenkant van de lat scheerde van het doel van Blaswich. De punten gingen derhalve mee naar Almelo. "Wegwezen, niet teveel zeiken en lullen over deze wedstrijd", was het nuchtere commentaar van Brandley Kuwas na afloop.
Heracles zette met deze overwinning een belangrijke stap richting de ‘Play Offs’ voor internationaal voetbal mede omdat Vitesse punten liet liggen tegen ADO.
Dinsdag a.s. kan Heracles een volgende stap zetten door achtervolger Willem II van zich af te houden. De wedstrijd in het Polmanstadion begint om 19.45 uur.

De Graafschap - Heracles Almelo 1-2 (1-0)
1-0 Benschop (16), 1-1 Kuwas (66), 1-2 Duarte (70)
Scheidsrechter: Higler
geel: Straalman, Van den Buijs, El Jebli, Peterson (geschorst)
OPSTELLINGEN
De Graafschap: Bertrams; Owusu (Olijve/83), Straalman, Van de Pavert, Tutuarima; Vet (Bahoui/74), El Jebli, Matusiwa; Narsingh (Van Mieghem/74), Benschop, Burgzorg.
Heracles Almelo: Blaswich; Droste (Breukers/61), Rossmann, Van den Buijs, Van Hintum; Osman, Duarte, Van Nieff (Konings/46); Kuwas (Van der Water/87), Dalmau, Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze