Sportberichten


Plaatsing  
 
16-03-2019  

Vitesse beter maar Heracles wint

 

ALMELO – De Almeloërs hebben geen goede staat van dienst tegen het Arnhemse Vitesse. Onlangs werd nog verloren in de bekerstrijd en ook in het Gelredome was Heracles eerder kansloos. Maar de Heraclieden staan zevende en spelen onbevangen voor mogelijk een plek in de nacompetitie om Europees voetbal. Bovendien zijn alle remmen er af bij de Spaanse spits Adrian Dalmau die stormende hand zich opwerkt in de topscorerslijst.
Hij was het die na amper vijf minuten koppend zijn team op voorsprong zette uit een voorzet op maat van de met een neuskap spelende Peterson.   Aan de andere kant had Vitesse-speler Clark het moeilijk tegen de balvaardige en snelle Kuwas en dat bleek later in de wedstrijd doorslaggevend.
Vitesse heeft de betere spelers en speelde als zodanig naar een snelle gelijkmaker via Foor die eveneens koppend afrondde toen een door Blaswich afgeslagen corner bleef ‘hangen’. (1-1)
Even dreigden de Arnhemmers de Almeloërs onder de voet te lopen maar telkens was er een reddend been of doelman Blaswich die echter tot grote schrik opeens Dauda vlak voor zich zag opduiken. Diens schot echter ging onbegrijpelijk naast het doel tot opluchting van het goedgevulde Polman Stadion.

Weer Dalmau
Het waren de Heraclieden die opnieuw op voorsprong kwamen. Kuwas gaf een vrije trap de goede richting en Dalmau was er opnieuw als de kippen bij om wederom de bal in het net achter de Arnhemse doelman Eduardo te koppen en daarmee zijn veertiende treffer voor Heracles. (2-1)

Geel, geel, rood

Vitesse raakte als team niet in paniek maar Clark werd wel te fel in zijn acties. Hield scheidsrechter Kuipers het bij zijn eerste overtreding nog bij een waarschuwing, daarna volgen al snel twee keer geel bij het afstoppen van Kuwas en dus met rood naar de kleedkamer. Even leek Heracles heersend maar Vitesse toonde veerkracht door nog voor rust langszij te komen. Bero mocht vanaf de stip aanleggen na ingrijpen van de VAR die wel de te hoog opgeheven elleboog van Peterson de bal zag beroeren bij een Arnhemse doelpoging. Het bleek achteraf de enige treffer via de voet. (2-2)

Vitesse wilde niet verliezen en toog na rust ook met een mannetje minder ten aanval via Serrero en vooral de uitblinkende Ødegaard. De van Real Madrid gehuurde Noorse middenvelder is al weken op dreef en bleef Vitesse richting het doel van Blaswich stuwen.
Met het inbrengen van Duarte probeerde trainer Wormuth van de Heraclieden de bal meer in de ploeg te houden en zo nu en dan snel voorwaarts te trekken om Vitesse nog eens te verschalken. Na een half uurtje in de tweede helft leidde dat tot succes. De mee opgestoomde Wout Droste liet vanaf de zijlijn een voorzet los uit een afgeslagen corner die de eveneens mee opgekomen centrale verdediger Van der Buys koppend afrondde tot opnieuw een voorsprong (3-2) voor de Heraclieden.
Vitesse trainer Leonid Slutskiy had al Dauda geofferd voor Büttner maar ook Foor en de minder op dreef zijnde Linssen mochten plaatsmaken voor verse krachten. Echter al het geijsbeer van Slutskiy op de vierkante meter en het sleurende werk van Ødegaard, mochten niet baten omdat er telkens wel een Almelo’s been het doel van Blaswich afschermde.

Van Slutskiy complimenten over de afwerking van kansen door Heracles en voor zijn team dat niet opgaf. Over de rode kaart de opmerking dat de scheidsrechter beslist. Wormuth erkende dat hij toch wel een beetje jaloers was  op Slutskiy vanwege het hebben van Ødegaard in het team van Vitesse dat hij een topploeg noemde.
Heracles staat in punten nu één puntje achter Vitesse en Fc Utrecht maar vier punten los van runner up Fc Groningen. De eerstvolgende ontmoetingen tegen De Graafschap (30 maart - Vijverberg 19.45 uur), Willem II (2 april 19.45 uur thuis) en NAC (6 april 20.45 uur thuis) zijn dus cruciaal voor het bereiken van de nacompetitie. Daarna wachten duels tegen Feyenoord uit, Heerenveen thuis, AZ uit  en PSV uit. De laatste van het seizoen is thuis tegen Excelsior.  


Heracles Almelo - Vitesse 3-2 (2-2)
1-0 Dalmau (5), 1-1 Foor (7), 2-1 Dalmau (26), 2-2 Bero (45+3/strafschop), 3-2 Van den Buijs (61)

Scheidsrechter: Björn Kuipers

geel: Peterson (Heracles - op scherp), Büttner (Vitesse)
rood: Clarke (Vitesse/39/2xgeel)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich; Droste, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra; Osman, Konings (Duarte/63), Merkel; Kuwas, Dalmau (Dos Santos/90), Peterson.
Vitesse: Eduardo; Karavaev, Doekhi, Van der Werff, Clark; Ødegaard, Serero, Bero, Foor (Buitink/63); Dauda (Büttner/43), Linssen (Gong/80). 

Fotoreportage: Harry Broeze

Archief
Terug naar vorige pagina