Sportberichten


Plaatsing  
 
19-09-2018  

Zilver Frank Hosmar op Wereldruiterspelen


Frank Hosmar hier op archieffoto tijdens de Almelose Ruiterdagen 2016
 

TRYON (USA) – Tijdens de Wereldruiterspelen in Tryon heeft Frank Hosmar uit Haarle zilver behaald met zijn dressuurpaard Alphaville NOP in de para-dressuur klasse grade V. De meerkoppige jury beoordeelde de gereden proef met een score van 73,167 procent. De Engelse Sophie Wells reed met Fatal Attraction naar het goed in een score van 75,429 procent. De Duitse amazone Regine Mispelkamp moest met haar paard Look At Me Now en een score van 71,452 procnt genoegen nemen met brons.
In de klasse grade II was er bron voor de Nederlandse Nicole den Dulk met haar paard Wallace NOP.

Goud (Double Dutch)
Daarmee was het nog niet gedaan voor de Nederlandse para-dressuur afvaardiging want gouden medailles en dis wereldtitels werden behaald door Sanne Voets met haar paard Demantur NOP in de klasse gradeIV door een juryscore van 73,927 procent. Zilver en goud gingen respectievelijk naar de Braziliaan Rodolpho Riskalla met Don Henrico (73,366) en de Deense Susanne Jensby Sunnesen met CSK`s Que Faire (73,146).
De uit Nistelrode afkomstige amazone Rixt van der Horst wist haar titel zelfs te prolongeren. De wereldtitel staat eens per vier jaar vacant en net zoals vier jaar geleden reed ze haar Findsley naar de hoogste klassering in de klasse grade III met een score van 73,735 procent van het maximum. De Britse Natasha Baker pakte nipt het zilver met Mount St John Diva Dannebrog (72.471). Het brons werd een prooi van de Amerikaanse Rebecca Hart met El Corona Texel (72,235).
 

Archief
Terug naar vorige pagina