16-09-2018

Heracles op schot in Heerenveen

HEERENVEEN – Heracles Almelo ontwikkelt zich de laatste jaren tot ‘angstgegner’ van Sc Heerenveen. Sinds 2013 zegevierden de Almeloërs in het Friese ‘Haagje’ vier keer, behaalde het een gelijk spel en leed het een keer een nederlaag. Na vandaag kan daar een vijfde overwinning worden bijgeschreven want de Heraclieden bleken goed op schot en wonnen met 3-5 door doelpunten van Peterson (2x), Dalmau, Duarte en Osman. De Friezen scoorden drie keer via Lammers (2x) en Thorsby.

Heracles Almelo zette vanaf het begin het slot op de deur, liet de Friezen uitrazen en werd na dik 10 minuten voor het eerst gevaarlijk via snelle ‘break-outs’. Na twaalf minuten leidde dat tot een doelpunt van de Spaanse spits Dalmau die de voorzet van van Hintum eenvoudig kon binnentikken (0-1). Een standaardsituatie leidde op slag van rust tot de gelijkmaker. Lammers kon keeper Blaswich het nakijken geven uit een vrije trap van Zeneli (1-1).

Na rust werd het een waar spektakel in het Abe Lenstra Stadion. Dalmau zette Peterson vrij maar diens schot werd nog beroerd door doelman Hahn die geen kans meer zag om Duarte het scoren te beletten (1-2).
Opnieuw kwamen de Friezen langszij. Nu vanaf de penaltystip na een overtreding van Pröpper die bij de actie zwaar geblesseerd raakte en per brancard het veld moest verlaten. Lammers kon vanaf de stip zijn tweede doelpunt van de avond laten bijschrijven (2-2).
Heerenveen kreeg daarna het overwicht maar zag Blaswich redden op een schot van Zeneli en Thorsby miste precisie en schoot rakelings over het doel van de Almelose doelman. Het was Heracles Almelo dat opnieuw de voorsprong pakte in dit aantrekkelijke kijkspel.  Peterson schoot een vrije trap via een tegenstander in het doel achter de kansloze Hahn (2-3). De Friezen gaven zich opnieuw niet gewonnen en kwamen amper vijf minuten later weer langszij via een koptreffer van Thorsby die goed anticipeerde op de vrije trap van Kobayashi (3-3).
Heracles voelde echter dat er meer in zat en het was amper drie minuten later Peterson die bij een uitbraak de uitgelopen Friese doelman Hahn het nakijken gaf (3-4). De Heraclieden bleven verder bij de les en braken het Friese verzet in de slotfase toen Osman zijn vrije trap fraai achter doelman Hahn krulde en daarmee de eindstand op 3-5 zette.

Sc Heerenveen – Heracles Almelo 3-5 (1-1)
12.Adrian Dalmau 0-1, 45.Sam Lammers 1-1, 49.Lerin Duarte 1-2, 53.Sam Lammers 2-2, 63.Kristoffer Peterson 2-3, 68.Morten Thorsby 3-3, 71.Kristoffer Peterson 3-4, 87.Mohammed Osman 3-5

Scheidsrechter: Van Boekel

Geel:Mohammed Osman, Adrian Dalmau, Michel Vlap

OPSTELLINGEN
Sc Heerenveen: Warner Hahn, Sherel Floranus, Daniel Hoegh (45.Nicolai Naess), Dave Bulthuis, Kik Pierie (21.Lucas Woudenberg), Morten Thorsby (80.Mitchell van Bergen), Yuki Kobayashi, Ben Rienstra, Arber Zeneli, Sam Lammers en Michel Vlap.
Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Maximilian Rossmann, Robin Pröpper (53.Dario van den Buijs), Bart van Hintum, Lerin Duarte (90.Stephen Sama), Mohammed Osman, Alexander Merkel, Silvester van der Water (64.Jesper Drost), Adrian Dalmau en Kristoffer Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze (volgt)