Sportberichten


Plaatsing  
 
17-12-2017  

Heracles pakt puntje in en tegen Utrecht


In de slotminuut haalt Paul Gladon verwoestend uit voor de gelijkmaker.
Fc Utrecht doelman Marsman staat er beteuterd bij.
 

UTRECHT – Na de zwaar bevochten thuiszege op Sparta Rotterdam volgde voor Heracles Almelo de uitwedstrijd tegen Fc Utrecht. In De Galgenwaard won Heracles sinds 2004 maar twee keer en speelde het vier gelijk. Vooraf bezien dus een zware wedstrijd waarin elk puntje winst betekent.

Uitrecht was ook zondagmiddag de bovenliggende partij. Heracles speelde met een gesloten defensie en hoopte op de counter. De eerste kansen waren voor Utrecht via Labyad. Hij was het die de Utrechters met nog tien minuten speeltijd voor de thee uit een vrije trap Ayoub bediende om in te koppen.

Na rust en zelfde beeld met een wat meer uitvallend Heracles waardoor ook Marsman in het doel van de Utrechters wat meer werk kreeg. Ook Castro bleek opnieuw een betrouwbare sluitpost en behoede de Heraclieden voor een grotere achterstand door een schot van Van der Streek onschadelijk te maken.  Kuwas testte nog eens Marsman van afstand, maar de ex- Twente doelman pakte ook die bal. Utrecht leek de zege zonder al teveel inzet binnen te halen. Hetrekende echterniet op de getergde en gepasseerde Gladon die vijf minuten voortijd zijn opwachting mocht maken. In blessuretijd nam hij de bal uit de draai op de slof om deze in het net achter doelman Marsman te laten eindigen. Voor de Utrechters een bittere pil maar het betekende vreugde in het Almelose kamp.
Rest de Heraclieden voor de winterstop nog de uitwedstrijd tegen VVV Venlo.

FC Utrecht - Heracles Almelo 1-1 (1-0)
1-0 Ayoub (34), 1-1 Gladon (90+2)

Scheidsrechter: Mulder

geel: Baas, Emanuelson

OPSTELLINGEN
FC Utrecht: Marsman; Van der Maarel, Leeuwin, Janssen, Emanuelson; Klaiber, Strieder, Van de Streek, Ayoub; Kerk (Dessers/81), Labyad.
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Droste, Wuytens, Baas; Niemeijer (Darri/69), Pelupessy, Monteiro (Jakubiak/85); Kuwas, Vermeij, Peterson (Gladon/85).

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina