Sportberichten


Plaatsing  
 
15-12-2017  

Oud- Heraclied Dick Reekers overleden

 

LOSSER/ALMELO – Oud- Heraclesspeler Dick Reekers is dinsdag 12 december op 77-jarige leeftijd plotseling overleden. De in Losser woonachtige Reekers kwam in 1960 over van Sportclub Enschede naar Heracles waar hij speelde als buitenspeler en vooral ex- international Hennie van Nee en topscorer allertijden Joop Schuman van bruikbare ballen voorzag. Snelheid en een prima passeerbeweging waren zijn kenmerken. Reekers speelde tot medio 1968 voor de Almelose club waarna nog clubs volgden als Zwolsche Boys en Sportclub Drenthe, de voorloper van Fc Emmen.
Bij Heracles leverde Reekers o.a. zijn bijdrage aan het kampioenschap van de eerste divisie B, de promotiewedstrijd tegen Fc Vlaardingen, kampioen van de eerste divisie A  in het seizoen 1961-1962 en na de promotie in de eredivisie tot 1966 toen degradatie volgde.

Later was Reekers nog actief als trainer in de amateurwereld bij o.a. Sportclub Enschede, Achilles ’12 en HSC’21. Ook volgde hij vol belangstelling de voetbalcarriëre van zoon Rob die voornamelijk in de Duitse competities voetbalde en één keer uitkwam voor het Nederlands elftal. Dick Reekers stond verder bekend als een goede verhalenverteller en moppentapper en was eiegenlijk dagelijks nog te vinden in het familiebedrijf Reekers Tweewielers in Enschede waar zoon Dick Jr’. de scepter zwaait.

Archief
Terug naar vorige pagina