29-10-2016

Heracles en Sparta gelijk door redding Castro

Heracles-voorzitter Jan Smit en doelpuntenmaker Darri zijn toch blij met een punt tegen Sparta.

ALMELO – In een aantrekkelijk duel hebben Heracles Almelo en bezoeker Sparta de punten gedeeld (2-2). In de eerste helft golfde het spel heen en weer met kansen voor de Spartaan Verhaar en Heraclied Kuwas. Duarte probeerde van afstand doelman Kortsmit te verschalken maar deze kon dat nog net voorkomen. Kuwas was, na aangeven van Armenteros, de volgende die de Almeloërs op voorsprong kon zetten maar hij mistte de bal compleet. Aanvoerder Bruns leek de Heraclieden wel die voorsprong te bezorgen na een fraai wippertje van Armenteros, maar alleen scheidsrechter Janssen zag er in het Polman Stadion buitenspel in waardoor de treffer werd geannuleerd.
Kennelijk nog van slag, kon Sparta in de tegenaanval wel profiteren doordat El Azzouzi de voorzet van Verhaag wel afrondde tot 0-1 en dus met een voorsprong de rust in kon.
Na de pauze leek Heracles meteen langszij te komen maar de voorzet van invaller Gosens (Pröpper - uit) viel op de lat achter de kansloze doelman Kortsmit. Na 25 minuten dan toch de gelijkmaker via de voor Van Mieghem ingebrachte Darri, die zich met een simpele voetbeweging vrijspeelde en met een bekeken schot de Rotterdamse doelman het nakijken gaf (1-1).
Met het einde inzicht leek Kuwas voor de Heraclieden de winst zeker te stellen door koelbloedig een snelle counter af te ronden 2-1). Daar dachten de Spartanen anders over wan nog in dezelfde minuut tekende Brogno voor de gelijkmaker (2-2).
De Rotterdammers leken ver in blessuretijd nog met de volle winst huiswaarts te keren toen scheidsrechter Janssen een penalty toekende aan Sparta na een overtreding van Hoogma. Doelman Castro had echter weer een prachtige redding in huis op het schot van Verhaag die nog even steggelde met Brogno over wie de strafschop nu moest nemen.

Heracles Almelo - Sparta Rotterdam 2-2