Sportberichten


Plaatsing  
 
26-10-2016  

Heracles bekert verder na zege op vv UNA

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft een simpele zege behaald op 2e divisieclub vv UNA (Uitspanning na Arbeid) uit Veldhoven. Heracles gaf aanvoerder Bruns rust evenals Te Wierik en Navratil. Zij werden vervangen door Van Ooijen, Pröpper en van Mieghem.
De score werd al geopend in de tweede minuut  door spits Armenteros maar verder stelde de eerste helft niet veel voor, zij het dat rechterspits Kuwas enkele kansen liet liggen. De Heraclieden hadden het meest balbezit maar voetbalden in een veel te laag tempo om de Brabanders echt te verontrusten. Dat kwam ook omdat van achteruit teveel naar voren werd gedrongen zondereen pass te geven. UNA kwam niet verder dan een paar afstandsschoten waarbij Castro op zijn plek stond.

In de tweede helft kwam bij Heracles kennelijk het besef dat het ruim 7000-koppige publiek meer verdiende en de verjaardag van algemeen directeur Nico Jan Hoogma ook meer moest worden opgepoetst.  Het tempo ging omhoog waardoor de druk op UNA toenam. Wederom Armenteros tekende voor een treffer en enkele keren kwam het tot gallery play op de vierkante meter maar effectief was het allemaal niet. Het was Kuwas die de deur op slot deed met het derde doelpunt van de avond. UNA was niet bij machte een vuist te maken, won wel veel kopduels maar kwam nauwelijks in het strafschopgebied van Heracles en doelman Castro bleef attent op de enkele afstandsschoten.
Pelupessy tekende van afstand voor de mooiste treffer van de avond en invaller Darri maakte na een lange rush de vijfde om het behalen van de laatste zestien nog wat extra glans te geven.
Trainer Stegeman zal tevreden zijn over de doelpunten en het behalen van de volgende ronde maar dat kwam mede omdat UNA bleef voetballen in plaats van voor de ‘pot’ te gaan hangen.

Tweede ronde KNVB Beker
Heracles Almelo – VV UNA 5-0 (1-0)
Armenteros 1-0 (2), Armenteros 2-0 (51), Kuwas 3-0 (53), Pelupessy 4-0 (63), Darri 5-0 (83).

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Dieperink

Geel: Hoogma, Van den Boomen

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro, Droste, Pröpper, Hoogma, Gosens (69. Breukers), Pelupessy, Van Ooijen, Duarte (62. Kada), Kuwas, Armenteros, Van Mieghem (69. Darri).
vv UNA: Stoskovic, Van den Boomen (46. Sebregts), Schapendonk, Tieben, Scheerlinck, Stottelaar, R. Van Boekel, N. Van Boekel (79. Overhof), Van Wanrooij, Van de Gevel (72. Eind), Tielemans.

Fotoreportage (24 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina