23-10-2016

Heerenveen bindt ook Heracles aan zegekar

HEERENVEEN - In de laatste 23 onderlinge duels won Heracles 11 keer en speelde men 5 keer gelijk. Maar voor Heracles Almelo kwam de ommekeer van een matige seizoenstart niet in het uitduel tegen Sc Heerenveen.
De Friezen namen in het Abe Lenstra stadion vanaf het starsignaal het voortouw, terwijl Heracles het van de omschakelingen moest hebben. Doelman Castro bleek nog net zo in vorm als tegen PSV maar kon niet voorkomen dat de Friezen 3 keer de bal in het net ploften.
De eerste echte kans was feitelijk voor Kuwas die alleen door mocht naar het doel van Mulder maar niet goed afrondde. Bij Heerenveen kwam het gevaar in de beginperiode vooral uit corners en het was Marzo die onverwacht mocht afronden in het doel van de kansloze Castro (1-0).
Tegen de verhouding in kwam Heracles nog voor rust weer op gelijke hoogte toen Kuwas op aangeven van Bruns kon uithalen en de Friese doelman Mulder bij de eerste paal verraste (1-1).
Na rust leek Zeneli de Friezen weer op voorsprong te zetten maar Castro was op tijd uit zijn doel om de inzet met de voet te keren. Het was Larsson die vanaf afstond de Friezen weer op voorsprong zette (2-1). Even later leek Kuwas op te kunnen stomen naar het Friese doel maar tot woede van trainer Stegeman werd Kuwas terug gefloten door scheidsrechter Blom.
Toen St. Juste een kwartiertje voor het eind vanaf eigen helft op één schoen kon opstomen om een pegel los te laten, kon Castro voor de derde keer naar het net en was de wedstrijd gelopen (3-1). In de eindfase kon Heracles geen vuist meer maken

SC Heerenveen – Heracles Almelo 3-1