15-10-2016

Castro pakt punt voor Heracles in Eindhoven

EINDHOVEN – Een subliem keepende doelman Bram Castro hield Heracles Almelo in de race om de punten tegen titelverdediger PSV. De Heraclieden kwamen in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Armenteros en zagen PSV binnen drie minuten langszij komen nadat Castro een strakke kopbal van Luuk de Jong pareerde maar Pereiro de afgeweerde bal alsnog eenvoudig kon binnentikken. Daarna was Castro heer en meester in het stadion waar hij in dienst van PSV ooit debuteerde op de Nederlandse velden.  (1-1)

Landskampioen PSV heeft er een handje van om de tegenstander het spel te laten maken om via de omschakeling alsnog toe te slaan. Heracles had daarom veel balbezit in de eerste helft maar was daar weinig slagvaardig mee. Het gevaar zat aan de andere kant met inzetten van Pereiro en twee keer koppend Luuk de Jong. Castro had echterveneveel reddingen in huis. Balverlies van Siem de Jong, in de buurt van het eigen strafschopgebied, leidde tot het eerste doelpunt. Aanvoerder Thomas Bruns troefde De Jong af, gaf de bal mee aan Armenteros die plotsklaps oog in oog met doelman Zoet met een stift de Eindhovense sluitpost het nakijken gaf (0-1).
De Almeloërs konden niet lang genieten van de voorsprong. Nog geen drie minuten later was het wederom Luuk de Jon die koppend de bal achter Castro wilde deponeren. DeBelg had nog wel een redding in huis maar de afgeweerde bal werd simpel door Pereiro binnengetikt (1-1).
Toch was er iets onverzettelijks in de Almelose ploeg ontstaan en daar had PSV grote moeite mee. Het leverde Luuk de Jong een gele kaart op wegens commentaar op de leiding. PSV heerste in de tweede helft en Heracles verdedigde en loerde op een uitbraak. Castro hield met een reflex Bergwijn van scoren af, tikte wederom een kopbal van Luuk de Jong uit het doel en stond ook paraat bij een schot van invaller Zinchenko. Bij de andere kansen was PSV niet scherp genoeg en dus ging Heracles met een zwaar bevochten punt naar huis.

Trainer John Stegeman: ‘De tweede helft was een kwestie van overleven waarbij Castro uitblonk. Het was af en toe penibel maar mijn team bleef knokken en dat is een compliment waard. In de eerste helft ontbrak het ons aan de eindpass’.
Trainer Philipp Cocu: ‘Het is een repeterend verhaal. We komen moeilijk tot scoren en dat kost weer twee punten’. Bozer was Cocu echter over de tegentreffer. ‘Zoiets mag nooit gebeuren!’

PSV - Heracles Almelo 1-1