Sportberichten


Plaatsing  
 
06-02-2016  

Heracles bindt ook PEC aan de zegekar


Garcia Garcia geeft de steekpass op Navratil die PEC-doelman Van de Hart kansloos laat en daarmee Heracles op 2-0 zet.
 

ALMELO – Heracles Almelo is Feijenoord weer voorbij op de ranglijst en staat weer trots derde na een 2-0 zege op PEC Zwolle. Voor de Heraclieden een bijzondere overwinning want het was zege nummer 100 in de eredivisie.
De wedstrijd begon tam omdat beide ploegen duidelijk vanuit de nul speelden. Bovendien kreeg PEC Zwolle al snel te maken met een blessure van aanvoerder Bram van Polen hetgeen trainer Ron Jans noopte tot een omzetting in het team waardoor het toch wat onwennig begon. Heracles startte met nieuwkomer Tarik Kada in de basis die zeker in het begin nog liep te zoeken naar zijn invulling in het dit seizoen verrassend sterke team van trainer John Stegeman die de goedkeurende ogen van zijn vader op zich gericht wist en die al voor de wedstrijd zijn bewondering voor het mooie stadion van Heracles uitsprak.
Kada begon dus niet scherp, verliet te vaak zijn positie en veroorzaakte bijna een penalty toen oud- Heraclied Bart Schenkelveld het Almelose strafschopgebied in trok maar scheidsrechter Van Boekel was mild voor de jongeling. Dit tot treurnis van trainer Ron Jans die na de wedstrijd opmerkte dat het al de vierde strafschop was die de Zwollenaren in de laatste vijf wedstrijden was onthouden. ‘Ze zeggen altijd dat het in de rest van de competitie wordt goed getrokken, dus we hebben de komende weken nog wat tegoed’, aldus Jans.
Voor rust dus niet veel spektakel al was spits Wout Weghorst dichtbij met een kopbal net over het doel van de Zwollenaren, na aangeven van Bel Hassani. Voor de rust dus geen doelpunten.

Daar kwam na de pauze verandering in. PEC kreeg wat meer grip op de wedstrijd mede ook door de vaker mee opkomende Dirk Marcellis, hetgeen Weghorst noopte met regelmaat zijn verdediging koppend te assisteren. De Bornenaar werkte zich een slag in het rond, waarvoor hij van trainer Stegeman de credits kreeg; ‘Dat Wout die kopbal (voorzet Gosens) mistte is jammer maar hij is bijzonder nuttig als je ziet hoe hij sleurt, balbezit houdt en jaagt en ook nog verdedigend assisteert, geweldig.’
Ontegenzeggelijk is Weghorst een man die het team op sleeptouw neemt, maar allen willen ook werken en ook verdedigend staat de formatie van Stegeman als een huis. Het individu maakt dan vaak het verschil in aanvallend opzicht. Dit keer was het weer Iliass Bel Hassani die de bal plots voor zijn voeten kreeg en met een simpele beweging een verdediger en doelman Van der Hart op het verkeerde been zette (1-0). Het was thuisdoelpunt 400 in de eredivisie.
PEC probeerde wel de bakens te verzetten maar zodra het in de buurt van het Almelose strafschopgebied kwam werd het onnauwkeurig of was er altijd wel een reddend Almelo’s been. De wissels van trainer Jans brachten daar ook geen verandering in. Dat deden wel de wissels van zijn collega Stegeman. Hij bracht Jaroslav Navratil voor debutant Kada en publiekslieveling Garcia Garcia voor de licht aangeslagen rechtsback Wout Droste. Garcia werd als routinier terug gehaald voor deze competitie en toonde zijn arsenaal aan balbeheersing maar liet ook zien nog een geweldige steekpass in huis te hebben op de snelle Navratil. De Tsjech rondde het buitenkansje perfect af (2-0). In de resterende 10 minuten speeltijd probeerde PEC nog wel wat, maar tot grote kansen kwam het niet.
Zaterdag a.s. wacht om 18.30 uur de thuiswedstrijd tegen 'runner up' AZ.

Heracles Almelo - PEC Zwolle 2-0
(0-0)
1-0 Bel Hassani (54), 2-0 Navratil (81)

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

Commentaren: klik hier

Scheidsrechter: Van Boekel
Geel: Gosens

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro, Droste (Heerkes/84), Te Wierik, Zomer, Gosens, Bruns, Pelupessy, Bel Hassani, Kada (Navratil/63), Weghorst en Darri (Garcia/77).
PEC Zwolle: Van der Hart, Schenkeveld, Marcellis, Lam, Van Polen (Becker/9, Marinus/84), Dekker, Brama, Nijland, Ehizibue, Veldwijk en Menig (Thomas/61).

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina