Sportberichten


Plaatsing  
 
28-08-2015  

Lars Boom sprint naar zege in Profronde Almelo

 

ALMELO – Een mix van profrenners en amateurs waaronder een handjevol talenten van de jubilerende Almelose wielervereniging De Zwaluwen vormde het deelnemersveld voor de 33e koers van 100 km door de binnenstad van Almelo. Gedwongen door extra veiligheidseisen in bepaalde bochten moest het publiek daarbij genoegen nemen voor kijkplezier op andere plekken omdat die bochten met extra schermen werden beveiligd om een mogelijk uit de bocht vliegende volgauto te kunnen opvangen. Het deed een beetje sinister aan want nog nergens in Nederland werden dit soort eisen aan een organisatie gesteld.
De koers verliep als zo velen met verschillende uitlooppogingen maar tegen het einde ging het voor de winst tussen de grotere namen uit het matige deelnemersveld waarbij Lars Boom afrekende met het Twentse talent Maurits Lammertink en Bram Tankink.

De duizenden toeschouwers vermaakten zich daarna tot in de nachtelijke uurtjes met optredens van Jannes, René Froger en DJ Gerard Ekdom en diverse bands in de horecabedrijven.

Archief
Terug naar vorige pagina