22-08-2015

Tannane zorgt voor monsterzege op Cambuur

LEEUWARDEN – Een onvervalste hattrick van Oussame Tannane binnen een half uur leidde de monsterzege in van Heracles Almelo tegen Sc Cambuur om er nog voor de pauze een vierde doelpunt aan toe te voegen om zich zo eveneens op kop in de topscorerslijst te zetten.
De Friese defensie oogde onzeker in de beginfase zonder dat Heracles tot groots spel kwam waarbij Tannane zich bij de eerste twee doelpunten een koele afmaker toonde. De nummers drie en vier waren zelfs goals van grote klasse.
Cambuur probeerde na rust het spel wel te verzetten maar de kansen waren voor de Heraclieden. Het was Tannane die de assist gaf voor het vijfde doelpunt waarbij spits Wout Weghorst goed afrondde. Cambuur was een geslagen ploeg en Heracles nam duidelijk gas terug. Toch duurde het nog tot de 81e minuut voordat Ogbeche de Friese eretreffer kon laten aantekenen. Het antwoord kwam bliksemsnel via Thomas Bruns met de zesde Almelose treffer van de avond en dit nadat Bruns en Gladon ook al op de paal hadden geschoten.

Sc Cambuur – Heracles Almelo 1-6