Sportberichten


Plaatsing  
 
16-08-2015  

NEC geslachtofferd in nieuwe Heraclesstadion

Fotoreportage Jan Bril - Alexander Kamp.
 

ALMELO – De opening van het nieuwe Heraclesstadion in de eerste thuiswedstrijd tegen promovendus NEC ging gepaard met regen en nog eens regen, Asito-werknemers dweilden zich een ongeluk bovenop de skyboxen om het hemelwater tegen te houden maar dat mocht niet baten. De pers volgde op hetzelfde ‘dak’ de wedstrijd gezeten op terrasstoeltjes, de internetverbindingen waren nog niet optimaal maar alle malheur mocht de pret niet drukken bij deze mijlpaal volgens een trotse Heracles-voorzitter Jan Smit die vooral de bouwvakkers een veer op de hoed stak en met recht want in amper drie maanden tijd is er een wonder verricht en is het kleine stadionnetje een echte voetbalkuip met tweede ring geworden. “Het stadion is van jullie”, riep Smit de toeschouwers toe die massaal vroegtijdig waren gekomen om de opening mee te maken. Met muziek, een gezamenlijke druk op de knop door Herman Finkers, Tom Egbers, Jan Smit en Nico-jan Hoogma, in de lucht geschoten slingers en luide knallen werd het openingsritueel opgeluisterd voordat scheidsrechter Kamphuis precies om 16.45 uur het eerste fluitsignaal gaf in het toekomstige TenCate Stadion. Oussama Tannane maakte er na vijf minuten speeltijd een heksenketel van door bijzonder fraai de eerste bal in het net te jagen met een vrije trap van zeker dertig meter. Tien minuutjes later maakte Pelupessy er bijna 2-0 van maar de Nijmeegse doelman wist de bal met een uiterste inspanning te keren. Ook Thomas Bruns en Iliass Bel Hassani probeerden het van afstand maar mistten de scherpte net zoals Darri die slordig met de kansen omsprong. Promovendus NEC probeerde het spel te verleggen en slaagde daar gedeeltelijk in zonder echte kansen te creëren zodat bij rust de nog magere stand van 1-0 op het scorebord stond.
Bij de thee had trainer Stegeman zijn mannen kennelijk toegesproken wat Heracles startte furieus en zette de Nijmegenaren flink onder druk. Het was Darri die met een hard schot de ondergang voor de promovendus inluidde. Doelman Hannes Halldorsson kreeg de bal niet onder controle en uit de rebound zette Thomas Bruns de Heraclieden op 2-0.
Toen even later NEC-verdediger Marcel Appiah de opstomende Mark-Jan Fledderus onderuit schoffelde en arbiter Kamphuis dader Appiah met rood de kleedkamer instuurde, was de strijd gestreden. Heracles drong niet echt meer aan en verknoeide zelfs aanvallen, terwijl NEC geen echte aanvallende prikkels op de mat kon zetten. De 3-0 door spits Wout Weghorst was met nog ruim een kwartier te gaan dan ook het toefje slagroom op de openingstaart.

NEC-trainer Ernest Faber: "We waren vandaag niet goed genoeg om aanspraak te maken op een punt laat staan winst. Dat heracles druk ging zetten in deze ambiance werd verwacht. Een terechte overwinning voor Heracles waarbij NEC nog werk voor de boeg heeft want in de eredivisie wordt iets meer verwacht".
Heracles-trainer Stegeman: "Ik ben blij met de winst. We wilden NEC meteen bij de 'strot' grijpen en dat resulteerde in een mooi doelpunt van Tannane. Daarna gaven we wat meer ruimte weg. Dat pakten we in de tweede helft weer goed op en kregen ook kansen. Na de 2-0 en de rode kaart werd het en andere wedstrijd".


Heracles Almelo – NEC 3-0
(1-0)
1-0 Tannane (5), 2-0 Bruns (53), 3-0 Weghorst (74)

Fotoreportage: Alexander Kamp en Jan Bril
(en Harry Broeze)

Commentaren:
klik hier

Scheidsrechter:
Kamphuis
geel: Tannane, Kane
rood: Appiah

OPSTELLINGEN:
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus; Pelupessy, Bruns (Van Ooijen/78), Bel Hassani (Gosens/69); Tannane, Weghorst, Darri (Garcia/65).
NEC: Halldórsson; Appiah, Van Eijden, Golla, Buysse (Leiwakabessy/86); Bikel, Breinburg (Kane/64), Santos; Foor, Ars (Lundholm/46), Limbombe.

Fotoreportage (136 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina