12-12-2014

Dramatisch Heracles laat gelijk tegen Dordrecht

ALMELO – Het meeste vuurwerk aan de Weezebeeksingel kwam vrijdagavond niet van Heracles Almelo maar van buur Sv Almelo rond de festiviteiten van het 100-jarig bestaan. Een onmachtig Heracles kwam zelfs snel op achterstand tegen hekkensluiter Fc Dordrecht en kwam slechts langszij vanaf de stip omdat scheidsrechter Björn Kuipers niet voorbij kon aan de door Bel Hassani gezochte aangeschoten handsbal van Dordrecht verdediger Lima.
Fc Dordrecht liet zien dat het best aardig kan voetballen en niet alleen meer blindelings de aanval zoekt maar vanuit een gesloten defensie. De bezoekers kwamen zelfs al binnen 3 minuten op voorsprong toen de vrijgelaten Koolwijk hard uithaalde en doelman Telgenkamp de bal onder zijn lijf door in het net zag belanden (0-1). Nog binnen een minuut kreeg Bel Hassani de kans op de gelijkmaker door alleen voor de Dordse doelman Kurto op te duiken, maar zijn schot ging nipt voorbij de verkeerde kant van de paal. Het was de inleiding voor een machteloos voetballend Heracles na een reeks van drie overwinningen in de voorgaande wedstrijden.
Wat Heracles ook probeerde, niet één combinatie lukte waardoor de druk op de defensie met de voor de geblesseerde Veldmate spelende Ramon Zomer voortduurde door het wel goed combinerende Fc Dordrecht.
Reden voor trainer Stegeman om in de tweede helft voor opportunisme te kiezen door Avdic naast de lange Weghorst in de spit te positioneren ten koste van Linssen. Veelvuldig werd de lange bal gehanteerd en Avdic bleek een betere timing te hebben dan Weghorst door koppend de lange bal o.a. twee keer bij Bel Hassani neer te leggen. Deze bleek eveneens ver van zijn beste vorm verwijderd. Zijn eerste schot ging ver naast en bij de tweede kans ruim over.
Toch was het Bel Hassani die zorgde voor de kans op een aansluiting door binnen de punt van de zestien opzichtig tegen verdediger Lima aan te schieten. Lima reageerde instinctief met zijn armen waardoor hands werd gemaakt en scheidsrechter Kuipers niet anders kon dan op de stip te wijzen. Tannane mocht bij afwezigheid van Veldmate het ‘vonnis’ voltrekken (1-1). Wat Heracles ook probeerde, het bleef aanvallend machteloos, terwijl doelman Kurto adequaat reageerde op schoten van Tanane. Het had ook nog zomaar op een nederlaag kunnen uitlopen voor Heracles indien doelman Telgenkamp in de slotfase niet zijn voet tegen een schot van Ten Voorde had kunnen zetten. Bij Heracles weet men weer dat succes niet vanzelf komt en het ook in het hoofd goed moet zitten.

Heracles Almelo-FC Dordrecht 1-1