Sportberichten


Plaatsing  
 
05-12-2014  

Reshmie Oogink pakt GP-goud in Mexico

 

QUERETARO – De Almelose Reshmie Oogink heeft tijdens de Taekwondo Grand Prix Finale in het Mexicaanse Queretaro goud gewonnen in de Olympische klasse tot -67 kg.

In haar eerste wedstrijd versloeg ze de huidige nummer 3 van de wereld en wereldkampioene van 2013, de Russin Olga Ivanova. "Ik begon met een achterstand, maar kon in de derde ronde met een harde tollyo (trap naar het hoofd) het verschil maken. Op het einde werd het echter nog spannend. Gelukkig won ik de wedstrijd met 7-6”, was het commentaar van Oogink op die partij.

Haar tweede overwinning behaalde de Almelose tegen de Koreaanse Injong Lee via een golden point in de verlenging. In de finalepartij nam ze het op tegen de Mexicaanse Espinoza. Oogink: "Natuurlijk had zij het thuis voordeel en veel fans die voor haar waren, maar dat maakte mij niets uit. Al snel was het 2-0 en dat leidde tot een bespreking van de scheidsrechters. De punten waren gewoon gescoord en ik had de wedstrijd het initiatief. Ik won de partij met 4-2."

Aan de Grand Prix Finale in Queretaro nam de top 8 van de wereldranglijst deel. Oogink scoorde met haar Grand Prix overwinning 80 punten voor de wereldranglijst op weg naar plaatsing voor de Olympisch Spelen van Rio de Janeiro in 2016. “Dit was mijn laatste optreden voor dit jaar 2014. Nu ga ik eventjes een korte vakantie inplannen en dan hard trainen voor 2015. Alles is mogelijk. Veel toernooien, veel reizen en hopelijk weer veel medailles!", vertolkte ze haar gevoel na de winst in de finale.

Archief
Terug naar vorige pagina