Sportberichten


Plaatsing  
 
20-04-2008  

Almelose schakers behalen monsterzege op Hardenberg


Invaller Alwin Jutba achter de witte stukken
 

De schakers van het eerste team van Almelo, hebben zaterdag 20 april j.l. met maarliefst 8-0 gewonnen van het tweede team van Hardenberg. Nadat de vorige wedstrijd van de Almeloërs al in een 7-1 overwinning was geëindigd, werd nu zelfs de maximale score bereikt. Hardenberg 2 was al gedegradeerd uit de landelijke 3e klasse en bleek hierin duidelijk een maatje te klein. De geroutineerde Almeloërs kenden dan ook geen genade met de, veelal jonge, tegenstanders uit het naburige Hardenberg.

Na 3 uur spelen stond er slechts een 1-0 voorsprong op het scorebord, maar rond de klok van vijf uur (eerste tijdcontrole) was de wedstrijd al beslist. Nadat Manfred Lucas voor het eerste punt had gezorgd, scoorden ook Maurice Schippers, Lex Griffioen en Zagar Zeeman een vol punt. En de stand op de andere borden gaf aan dat er een monsterscore aan zat te komen. Achtereenvolgens behaalde ook Jan-Willem Brinks en Alwin Jutba de winst en hiermee was de tussenstand al 6-0 in het voordeel van de Almeloërs. Ook de twee laatste partijen gingen tenslotte naar Almelo; Martin Bootsma en Ben Poelstra voegden beide een punt toe aan hun persoonlijke score.

Almelo is als vierde geëindigd in de competitie, waar het slechts Amersfoort (kampioen), Doetinchem en het Enschedese Dr. Max Euwe voor zich moest dulden.

Archief
Terug naar vorige pagina