Sportberichten


Plaatsing  
 
21-08-2008  

Nationaal dressuurkampioenschap in Almelo


Arjen Teeuwissen met de hengst Silver tijdens de Almelose Ruiterdagen
 

ALMELO - Van 23 t/m 24 augustus vinden op het Twents Hippisch Centrum aan de Bosrand te Almelo de Nederlandse Kampioenschappen KNHS dressuur plaats. Op de startlijst grote namen als Europees kampioen Young riders, Lotje Schoots en Diederik van Silfhout maar ook Laurens van Lieren in 2007 met het Nederlandse team Europees kampioen, Thamar Zweistra en Remy Bastings die tot voor kort huisde in Haaksbergen, maar ook Marlies van Balen die haar BMC Kigali wil testen op het hoogste niveau.
Het is voor het eerst dat de KNHS de dressuurkampioenschappen opsplitste vanwege de vroege datum voor de kampioenschappen die in mei in Eindhoven werden gehouden voor de Olympische dressuurploegkandidaten. De KNHS gaat er vanuit, dat volgend jaar alle dressuurkampioenschappen weer tegelijkertijd worden gehouden. De Almelose organisatoren zijn nog steeds in de race om deze kampioenschappen te organiseren, maar er liggen meer concurrenten op de loer.

De KNHS wees de kampioenschappen in de klassen ZZ-licht, ZZ-Zwaar en Lichte Tour dit jaar toe aan Almelo, vanwege de uitstekende 'All weather' bodem waarover het Twents Hippisch Centrum beschikt. Ook hoofdsponsor Royal ten Cate haakte in op de accommodatieverbetering die in 2006 werd gerealiseerd. Ten Cate liet in de afgelopen weken de publiekstuin tussen springterrein en dressuurterrein van kunstgras voorzien. Bovendien start Royal ten Cate een onderzoek naar de ontwikkeling van kunstgras voor de paardensport. 

Het programma voor het Dressuur Festival van 23 en 24 augustus is gereed en belooft prachtige paardensport tot op het hoogste niveau. Op zondag zal voor de Lichte Tour de finale worden afgesloten met een Kür op muziek om de "Grote Prijs van Almelo". Zaterdag start het programma om 10.00 uur met 3 dressuurringen en zondag om 09.00 uur is de hoofdring gereed voor de eerste deelnemer. Zaterdagavond wordt de gehele dressuurpiste omgebouwd naar een stadionachtig karakter met een hoofdring met weerszijden tribunes en schitterende aankleding. Voor meer informatie en aanvangstijden kunt u terecht op www.almelose-ruiterdagen.nl  of www.knhs.nl  De toegang is geheel gratis en wie echt geen tijd heeft, kan het volgen via LIVE internet op www.filmloop.nl  

Archief
Terug naar vorige pagina